Ödeme Emri hk.

şeref aydemir

Tanınmış Üye
Üyelik
25 Kas 2011
Mesajlar
4,866
Konum
ankara
Saygı değer arkadaşlar,
Daha önce dükkan açıp sonradan kapatmış olan mükellefe,önceki aylarda ödenmeyip takibe alınan vergi borçlarına istinaden vergi dairesinden vergi borçlarının ödenmesine ilişkin ödeme emri gelmiş olup,22 aralıkta tebliğ olmuş,ödeme Emirler’inde tebliğ tarihinden itibarinde 15 gün içinde de ödenmesi belirtilmiş,bu durumda;
A.son ödeme tarihi hangi tarih?
B.değişik aylara ait tebliğ olunan bu borçların tamamının bir defada ödenmesi mi gerekir,yoksa bir kısmı ödense kalan kısmının taksit imkanı olur mu?
Teşekkür ederim.
 
Üstadım selamlar
A- Tebliğde yazan son ödeme tarihi 15 gündür ancak 15 gün geçince de pek birşey yaptıkları söylenemez.Ama yinede fazla vakit kaybetmeden ödenmesinde yarar var. Rakamı bilemiyoruz tabi ama, araç varsa araca haciz, banka hesabı varsa, hesaplara bloke gibi olumsuz durumlarla karşılaşıldığı görülmüştür.Fazla geciktirilmemesinde her daim yarar vardır.
B- Hepsinin ödenmesi zorunlu tabi, ancak tek seferde ödenecek diye bir kural yok.Kısmi ödemeler yapılabilir. Ayrıca normal af tabir edilen yasaların yanında her zaman taksit imkanı vardır. Ama parasal anlamda çokta bir kazancı olmaz.Çünkü taksit sayısına göre ana para üzerine yine tecil faizleri eklenip o şekilde taksitlendirme yapılacağından hemen hemen aynı paraya denk gelecektir.Ama taksit yaptırılmasının tabiki "takipten ve olası icralardan" kurtulmak anlamında avantajları da vardır.
Konuyu vergi dairesine giderek görüşmesini tavsiye ediyorum.
İyi çalışmalar
 
Teşekkür ederim üstadım.
Vergi dairesine bugün gidilmiş,görüşülmüş,dediğiniz şekilde bir kısmı ödenerek,kalan kısmına taksit yapılmış.
Bilgilendirme için tekrar teşekkür ederim.
Saygılarımla,
İyi çalışmalar...
 
arkadaşlar merhaba taksitlendirme için bilanço gelir tablosu vb götürdünüz mü malum tahsilat iç genelgesinde rasyolardan bahsediliyor. aynı konu bir mükellefimde cereyan etti. bir kısmını ödedik bir kısmını da teminat mektubu verip, tecil taksitlendirme yapacağız. ama firma rasyosunda döne varlıklar- stoklar / kısa v y.k oranı 1 den büyük. 2014 / 1 sayılı tahsilat iç genelgesine baktığımda rasyo 1 den büyük ise tecil edilemez diyor. nasıl ilerlemek gerekiyor. yada vergi dairesi rasyoyu dikkate almıyor mu
 

Benzer konular

Üst