Ödemesi imkansız hale gelen ödemelerin muhasebeleştirilmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan smmm09
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üstadlar;

Seneler itibari ile devirden gelen 320-Satıcılar hesabında bulunan bakiyelere fiyat farkı faturası kesip kapatmam isteniyor. Yalnız bu faturaları da satıcılara göndermeyip kendi içimizde kapatmamızı istiyorlar.Yada tediye makbuzu kes kapat diyorlar.Ben tek taraflı bu şekilde kapama yapabilir miyim? Yada hiç ewrak olmadan tutarları direkt kanunen kabul edilmeyen gider yazabilir miyim.Yardımlarınız için Teşekkürler.

Ynt: Ödemesi imkansız hale gelen ödemelerin muhasebeleştirilmesi

Karşı tarafın kayıtlara almayacağı bir faturayı kesmeniz doğru olmaz. KKEG lerede atamazsınız çünkü alacak bakiyesi veren bir hesabı bu şekilde kapatamazsınız. Bunları 679 hesaba gelir kaydederek kapatmanızı öneririm.

Karşı firmalarla mutabakat yapıldı mı,onlarda bu bakiyeler görünmüyor olmalı ki kapatma yolunu seçiyorsunuz.Peki bu farkların nedeni nedir bulundu mu?Ödemeniz gereken bir bakiyeyi kapatıyorsunuz dolayısıyla zaten bu geliriniz olur ama bana kalırsa üzerinden zaman geçti,isteyenn de yok diye kapatma yapamazsınız.

Teşekküler arkadaşlar.Paris kültür ateşi aynen sizin gibi düşünüyorum.Fakat işyeri sahipleri o firmaları aramamı istemiyorlar.Bazı firmalar kapanmış,bazıları da 3-4 sene geçmesine rağmen istemiyorlarmış.Buna istinaden benim fatura kesmemi ve kapatmamı istiyorlar.Fakat ben tam doğruluğunu bilmediğim bu işlemi yapmak istemiyorum.

320-Satıcılar hesabında bulunan bakiyeler, Karşı firmalarla mutabakat sağlandıktan sonra, söz konusu bakiyeler karşı firmaların kayıtlarında görünmemesi ve karşı taraf hasoplarını kapatılmış olması halinde,Şirketin söz konusu ödemeleri şirket dışında ortaklar tarafından ödenmiş olduğu ancak kayıtlara işlenmediği değerlendirilerek ve ortaklara borçlar hesabını çalıştırarak bakiyeleri kapatmanızda bir sorun çıkmayacağını tahmin etmiyorum