Ödenmemiş sermaye

Üyelik
25 Şub 2009
Mesajlar
55
Sayın arkadaşlar, şirket sermayem 500.000 TL'dir. bunun 5 bin tl si ödemniştir. 495 bin ödenmemiş sermayede beklemektedir. ortağımız şirkete ağustostan bu yana 3-5 bin vere vere benden 50 bin tl alacaklı oldu bu paraları nakit olarak vermiştir. bu 50 bini ödenmemiş sermayeden düşmem münkümüdür.yoksa banka kanalıyla sermaye adı altındamı yatırılmalıydı acil cevaplarsanız sevinirim teşekkür ederim.herkese iyi çalışmalar
 
Ynt: Ödenmemiş sermaye

Sorunuzun dışında bir konu ancak bana çok ilginç geldi. 500.000 TL sermayeli bir şirketin ödenmiş sermayesi nasıl 5.000 TL.olur.(%1). Şirket kurulurken sermayenin gerçekçi tutarlarda ve yapılacak işin hacmiyle uyumlu olması gerekir. Sermayenin daha düşük tutarlarda gösterilip gerektikçe artılması daha mantıklı değil mi.
 
Ynt: Ödenmemiş sermaye

Bence madem ortağınız 50.000-TL vermiş şirkete.Şirketten alacaklı.Şirket o parayı geri ödesin ortağa.Ortakta tekrar şirket hesabına sermaye ödemesi diye yatırsın.Yada tersi bir durum olur.Ortak 50.000 tl şirket hesabına yatırır sermaye diye.Şirkette o parayı ortağa geri öder.Sonuçta kayıtlarla sabit ortağa borcu var.
Sorun çözülmüş olur.
 
Üst