Ödenmemiş Sermaye

stajer611

Katkı Sunan Üye
Üyelik
24 Ağu 2012
Mesajlar
261
Konum
ANKARA
Merhaba

Şirketin 1/4 sermeya ödemesi yapılmış 3/4 sermaye ödemesi yapılmamış, ödenmemiş sermeya tutarı 350.000,00 tl dir . Şirket yıllardır gayri faal bir şirket. Sermaye ödemesi yapmaya imkanları yok. Yapılsada bu tutar kasada yada bankada bekleyecek. Sizce ne yapılması gerekir? Ödenmemiş sermayenin bu şekilde durmasında bir sakınca varmıdır? Ortaklar arasında bir sorun yok. Aile şirketi...

Teşekkürler.
 
Gayrı faal şirket için yapacağınız, sermaye ödemesi fiktif bir ödeme olacak yani yapmış olduğunuz ödemeyi, bankada tutmayacaksınız bankadan çekip kasaya attığınız zamanda sorun yaşayacaksınız.
 
sayın stajer611,

Hem TTK kapsamında hem de anasözleşme hükümlerine göre sermaye taahhüdünün süresi içinde ödenmiş olması gerekir. TTK Limited Şirketler için ayrı Anonim Şirketler için ayrı hükümler koymuştur. Ortaklar arasında sorun olmazsa da dahi verdiğiniz KV beyannamelerinden ve Odaya verdiğiniz kayıtlardan durumun bu olduğu açıkça bellidir. Yapamanız gereken herhangi bir işlem esnasında "Resen Tasfiye" durumuna düşebileceğinizi de düşünün. En doğrusu eğer şirket gayrıfaal ise bir an önce tasfiyesini gerçekleştirmektir.
 
İşin kötü tarafı şirket yekilileri ileride belki faaliyete başlarız diyede tasviyeye girmek istemiyorlar!!!
 
Sayın merkür2,

Bu öneriniz iki nedenden dolayı olabilir görünmüyor.

1. Önce ödenecek sonra azaltılmaya gidecek.
2. Sermaye yeterliliğini de bilmiyoruz, yeni TTK kurallarını görmeden mümkün değil.
 
Üst