Ödenmeyen Kiranın Muhtasarda Gösterilmesi Gerekiyor mu

neslisah

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 Eki 2006
Mesajlar
456
Konum
izmir
merhabalar...işyeri muhatasar beyannamemizi aylık veriyoruz.kasım kiramızı ödeyemedik bunun için aylık muhtasarımızda sadece işçimizin vergisini gösterdik..aralık kirasınıda ödeyemedik..şimdi aralık muhtasarımızı yapacağız kirayı ödemediğimiz için yine muhtasarda kiramızı göstermiyecekmiyiz....veya yatırmamış olsak bile ben bu muhtasarda kasım ve aralığın kiralarını gösterebilirmiyim..eğer bu ayda yatırmadığımız için muhtasarda göstermez isem bana vergi dairesi tarafından bir ceza veya matrah farkı çıkartılırmı..
 
Ynt: ödenmeyen kiranın muhtasarda gösterilmesi gerekiyormu

GMSİ tahsil esasına bağlıdır. Yani bunun anlamı ödemediğiniz kiranın stopajı da olmaz.

Ancak siz isterseniz tahakkuk ettirip beyan edebilirsiniz. Mal sahibinin hesabına alacak kayıt yaparsınız.
 
Ynt: Ödenmeyen Kiranın Muhtasarda Gösterilmesi Gerekiyor mu

Hayırlı günler.
Bu Konu mustafa gulsen'in sitesinde ve Gaziantep SMM odasının sitesinde yer alan forum da da tartışılmaktadır.Hataya neden olmamak için incelemekte fayda vardır.
 
Ynt: Ödenmeyen Kiranın Muhtasarda Gösterilmesi Gerekiyor mu

Sayın meslekdaşlar,
GVK'nun 94.maddesinde
(3946 sayılı Kanunun 22'nci maddesiyle değişen madde. Yürürlük; 1.1.1994) Kamu idare ve müesseseleri, iktisadî kamu müesseseleri, sair kurumlar, ticaret şirketleri, iş ortaklıkları, dernekler, vakıflar, dernek ve vakıfların iktisadî işletmeleri, kooperatifler, yatırım fonu yönetenler, gerçek gelirlerini beyan etmeye mecbur olan ticaret ve serbest meslek erbabı, zirai kazançlarını bilanço veya ziraî işletme hesabı esasına göre tespit eden çiftçiler aşağıdaki bentlerde sayılan ödemeleri (avans olarak ödenenler dahil) nakden veya hesaben yaptıkları sırada, istihkak sahiplerinin gelir vergilerine mahsuben tevkifat yapmaya mecburdurlar.
denmektedir.
Burada yer alan hesaben ibaresi vergi kesintinin muhasebeleştirilmesini ve ödenmesini öngörmektedir şeklinde yorumlanabilir.İyi çalışmalar
 
Ynt: Ödenmeyen Kiranın Muhtasarda Gösterilmesi Gerekiyor mu

anlaşılan işyeri kirası bankadan yatmamış(unutulmuş).. ve 2 veya 3 aylık kira tek kalemde bankadan yatırılacak ve muhtasara işlenecek... doğrumudur ?? mümkünmü ? syg.
 
Ynt: Ödenmeyen Kiranın Muhtasarda Gösterilmesi Gerekiyor mu

gürel hocam püf noktayı belirtmiş... saygılarımla tşk
 
Üst