Ofisboy bürolar

aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Nis 2006
Mesajlar
601
Konum
istanbul
maalesef görüyorum ki bizim mesleğin bir değeri yok olmasıda çok zor bizlere denetmenlik elbette vermezler bir kere görevlerin ayrılığı ilkesi vardır iç denetimde biz kendimiz bunu çiğniyoruz iş kapmak için başkalarıda aynısını yapıyor diye gidip mükellefin ödemelerini yapıyoruz yıllar önce internet yokken vergi dairelerinde sigorta kuyruklarında millet ahbap olurdu birbirleriyle.Bir mali müşavirin asıl görevi danışmanlıktır mükellefi bilgilendirmektir kdv-muhtasar-sgk-geçici-kalıcı-ötv damaga vb hangi mükellefin hangi vergi ödemsini takip edecek büyük para bırakan müşterilerle arayı iyi tutmak için onlarınkinimi takip edecek yazık yazık gerçekten çok yazık böyle bir mantık böyle bir anlayış olamaz bizler kasa personelimiyiz mali müşavir mi neden defter alırken baştan ağırlımızı koymuyoruz bir duruşumuz yok olurmu böyle şey smmm bürolarında çalışan personelinde cebine para indirdiğine şahit olduk sahte belge ile mükellefi dolandıran smmm ye de şahit olduk hadi gelin odaya dilekçe verelim fax e mail çekelim bu mesleğin hakettiği yere gelmesi için kesinlikle mükelleflerin vergi ödemelerini bürolar yapamaz diye bir uygulama getirtelim varmısınız hiç sanmam bu tür işlerde yoksunuz çünkü denetmen olacaksınız peki bize piyasada nasıl bakıyorlar hiç düşündünüz mü kendi ağırlığımızı hissttiremiyoruz bürolar vergi ödeme telaşına girmişler stres sıkıntı yapıyorlar son ra da çok büyük iş yapmışlar gibi oluyorlar halbuki havanda su dövüyorlar büro defterleri kuralına uygun tutar sonrada tahakkukları mükellefe yollar ödemeyi mükellef yapar asla büro karışmaz
 
Ynt: Ofisboy bürolar

aday ' Alıntı:
...kesinlikle mükelleflerin vergi ödemelerini bürolar yapamaz diye bir uygulama getirtelim ...
Bu uygulama senelerdir zaten var. ;)
 
Ynt: Ofisboy bürolar

g705 ' Alıntı:
aday ' Alıntı:
...kesinlikle mükelleflerin vergi ödemelerini bürolar yapamaz diye bir uygulama getirtelim ...
Bu uygulama senelerdir zaten var. ;)

evet aynen uygulama olmadıkdan sonra mükellefe ağırlığınızı koyamadıkdan sonra
bir de merak ettiğim bişey var sayın aday siz mali müşavirmisiniz ?
 
Ynt: Ofisboy bürolar

mükelleflerin ödemeleriyle ilgilenen insanlarla aynı mesleği paylaştığım için utanç duyuyorum bu mesleğin bir ağırlığı olmalı , bu meslekten değil yanlış anlaşılma olmasın mükelefe bu mesleğin ağırlığını hissettiremeyen meslekdaşlarımdan utanç duyuyorum ne demek canım mükellefin vergi ödemsini yapmak bunu hiç bir şekilde açıklayıp izah edemezsiniz diyecek söz bulamıyorum tabi ki bize denetmenlik vermezler zira kendi değerimizi kendimiz düşürüyoruz
 
Ynt: Ofisboy bürolar

Sayın aday,
Bu uygulama sayın g705'in de dediği gibi senelerdir var,hatta meslek yasakları arasında da sayılmıştır. Ayrıca bunlar için düzenlenecek emanet para makbuzları düzenlemekte yasaklanmıştır. Temenniniz zaten bu anlamda oda tarafından uygulamaya konulmuştur.Fakat uygulanabilirliği konusunda elbetteki sıkıntılar vardır.Bu birazda meslek mensubunun iş prensibiyle çözülecek bir olaydır. Günümüzde mükellef (defter) bulmanın zorluğunu göz önüne aldığınızda ister istemez maalesef bu yasağı delmek zorunda kaldığımızda aşikardır.Daha açık bir ifade ile mükellefi memnun etmek için her daim olmasa da arada bu yola da başvurduğumuz doğrudur.Mesela toplam mükellef sayımızın %10-15 i kadarının vergileri bizim aracılığımızla ödenmektedir ve bu oran gittikçe azalmaktadır.Her ne kadar yasak olsa da TOK meslek mensubu olamadıktan sonra bu tavizi vermek zorunda kalmaktasınız.Amiyane tabirl eğer mükellefle anlaşma anında "vergilerinizi ben yatırmam illa siz yatırın derseniz başka bir müşavirle anlaşın" diyebilecek konuma gelemediğim(n)iz sürece bu tavizi vermek zorunda kalmaktayız.
Acı ama gerçek...
 
Ynt: Ofisboy bürolar

Avrupa da adamlar sistemi oturtmuş. Herşey yerli yerinde. Mali Müşavirin mükelleften alacağı bile garanti altında. Müşavir bırakın mükellefin vergisini ödemeyi, mükelleften kendi muhasebecilik ücretini bile istemiyor. Zaten aylık olarak tahakkuk eden vergilerden birinde mükellefin müşavire olan aylık borcuda tahakkuk ediyor. Ve devlet kendi kasasına giren vergi alacağından öncelikli tutuyor mali müşavirin alacağını. Otomatik ödeme sistemi gibi birşey var. Mükellefin banka hesabından aylık olarak vergiler devletin hesabına geçerken yine aynı şekilde müşavirin alacağıda otomatik olarak müşavirin hesabına geçiyor. Ve devlet kendi alacağını alamasa bile müşavirin alacağını ödettiriyor.

Bizde ise hala bürolar mükellefin peşinde alacağı için koşturuyor. Mükellef yan yattı çamura battı diyor. Bu sefer müşavirin hizmet kalitesi ister istemez düşebiliyor. Ayrıca sizinde belirttiğiniz mükellefin vergi, bağ kur vs... ödemelerinide müşavirin takip ediyor oluşu tam bir ilkellik. Yurtdışından biri görse halimize güler.
 
Üst