fonradar

Okul Kantini 2 Nolu KDV

Üyelik
10 Kas 2009
Mesajlar
15
Selam Arkadaşlar,

Bir okul kantini işletmemiz var ve her yıl kira ödemesi yaparken 2 nolu kdv beyannamesi ile kiranın %18 i kadar kdv ödüyoruz. Ödediğimiz bu kdv yi 1 nolu kdv beyannamesinde indirimler kısmında indirebilirmiyiz. vergi dairesinde bir memura sordum indiremezsin dedi. ama biz bu kdv yi ödüyoruz. sonuçta ithalatta gümrükte ödenen kdv ler bile indirilebiliyor. konu ile ilgili bir kanun maddesi bulursanız sevinirim.
 
Ynt: Okul Kantini 2 Nolu KDV

SORUMLU SIFATI İLE ödene kdv ler aynı dönem kdv beyanından indirilebilinir

Katma değer vergisi uygulaması ile ilgili olarak yayımlanan konuya ilişkin 30 seri numaralı Genel Tebliğ'in F/1 "Kiralama İşlemlerinde Sorumluluk Uygulaması" başlıklı bölümünde "Gelir Vergisi Kanunu'nun 70'inci maddesinde belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi işlemlerinin, verginin konusuna girdiği" açıklanmıştır. Bu durumda;

* Kiraya verenin başka faaliyetleri nedeniyle gerçek usulde katma değer vergisi mükellefiyetinin bulunmaması,

* Kiralayanın gerçek usulde katma değer vergisi mükellefi olması, koşullarının birlikte var olması halinde, kiralayan tarafından sorumlu sıfatıyla hesaplanan katma değer vergisi beyan edilecektir. Bu kapsamdaki kiralamalarda kiraya verenler tarafından beyanname verilmemektedir.
 
Ynt: Okul Kantini 2 Nolu KDV

merhabalar; ben okul kantini işletiyorum. okul aile birliğinin bize kiralamış olduğu okul kantinin kira bedelinin stopaj vergisini neden okul aile birliği ödemiyor? 2 nolu kdv ödemekte zorunlu muyum? bunu ödememenin yasal bir yolu var mı?
 
Ynt: Okul Kantini 2 Nolu KDV

Yaklaşık 2 ay önce 17,000,tl ceza usülsüzlük ödetildim ikibuçuk yıl kira bedelinin 2 nolu kdv acaba 2 nolu kdv iptal edilse maliye tarafıma bu meblağı iade edermi? Teşekkürler.
 

Benzer konular

Üst