Ynt: Okulda Çalışan Hademeden Stopaj Kesilmesi
Ancak burada şöyle bir durum var, buna dikkat çekmek istediğimden, aşağiya bazı dökümanlar alıyorum.
Oda şu, okul aile birlikleri işçi istihdamı yerine, hizmet alımı yoluna gitmeliler (ihale ile),
Kanaatim budur...
-----------------------------------------
Yönetmelik Milli Eğitim Bakanlığından:
31.05.2005 tarih ve 25831 sayılı Resmi Gazete
Millî Eğitim Bakanlığı
Okul-Aile Birliği Yönetmeliği’nin ilgili bölümü aşağıda:
------------
------------
Birliğin görev ve yetkileri
Madde 6 - Birliğin görev ve yetkileri şunlardır:
--------------
--------------
g) Okulun ihtiyaçlarını karşılamak için mal ve hizmet satın almak.
-------------------------------------------
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Strateji Geliştirme Başkanlığı
.
M.E.B. Strateji Geliştirme Başkanlığı
Bakanlıklar / ANKARA Tel: 425 00 86 - 425 33 67 Faks : 418 64 01
e-posta :
[email protected]
İnt. adresi :
www.meb.gov.tr
2/3
Sayı : B.08.0.SGB-0-03.02.00/ 906
Konu : Okul-Aile Birliği Yönetmeliği
03/03/2006
17. Yönetmelik ekinin (Ek-2) 9’uncu maddesi hükmü gereği, yapılacak ihalelere
katılacaklardan ilgili meslek odasından adına kayıtlı kantin işletmesi bulunmadığına ve ihaleden
men yasağı olmadığına dair belge istenecektir.
18. Yönetmeliğin 16’ncı maddesine göre okul-aile birliklerince toplanan paraların bir
hafta içerisinde bankaya yatırılması öngörülmüştür. Ancak ulaşım, doğal afet ve benzeri zorunlu
hâllerde zorunluluk ortadan kalkıncaya kadar durum tespit tutanağı yapılarak paralar
korunacaktır.
19. Okul-aile birliklerince bastırılan veya elektronik ortamda çıkartılan bağış, gelir-
gider makbuzları, seri ve sıra numaralı olarak onaylanıp Yönetim Kurulu Karar Defterine
yazılarak kullanılacaktır. Yönetim Kurulunca alınan karar, bilgi için il/ilçe millî eğitim
müdürlüğüne gönderilecektir.
20.
Personel istihdam etmek yerine, ihtiyaç hizmet satın alma yoluyla karşılanacaktır.
21. 2001/23 sayılı Başbakanlık Genelgesinin 1’inci maddesinin son paragrafındaki
“vakıf, dernek, banka, birlik, firma şahıs vb. kuruluş ve kişilerden hibe suretiyle de olsa taşıt
kabul edilmeyecek ve kullanılmayacaktır.” hükmü gereğince okullarımız, 237 sayılı Taşıt
Kanunu kapsamındadır. Taşıt Kanunu’na göre okulların taşıt edinebilmesi yılı bütçe kanununa
ekli (T) işaretli cetvelde yer alması gerekmektedir.
22. Tereddüt edilen hususlarda öncelikle Valilik ( il millî eğitim müdürlüğü) bünyesinde
çözüm aranacak, çözüm bulunamayan konularda valilik görüşü ile birlikte Bakanlıktan mütalaa
sorulacaktır.
23. 2005/75 no’lu Genelge yürürlükten kaldırılmıştır.
Bundan böyle konu ile ilgili yapılacak görüş ve açıklamalar
http://sgb.meb.gov.tr/
adresinde ilan edilecektir.
Bilgilerinizi ve gereğini arz ve rica ederim.
Doç. Dr. Hüseyin ÇELİK
Millî Eğitim Bakanı