Olmayan Vergini Yapılandırılması

Üyelik
18 Nis 2013
Mesajlar
94
Konum
İzmir
Merhaba,

Sayın arkadaşlar yardım ve fikirlerinize ihtiyacım var.

Durum özeti şöyle.. Avukat serbest meslek sahibi bir mükellefimiz var. Eylül-2016 dönemi KDV beyannamesinde yer almayan bir serbest meslek makbuzu; Kasım ayı içinde ekim evraklarıyla tarafımıza geliyor. Mükellef unutmuş. Neyse tutar da yüksek; kesilen makbuz tutarı 22.000 TL KDV si 3.960 TL.. eylül dönemi KDV beyannamesine dahil edilmedi.
Biz bu faturayı Eylül-2016 KDV beyannamesine dahil ederek düzeltme beyannamesi ile ilgili dönemde ödeme çıktığı için pişmanlık hükümlerine göre bildirdik.

Tabi 15 günlük süre geçti. Bu pişmanlıkla verilen beyannamedeki tutarı mükellef ödemediği için %50 oranında vergi ziyaı cezaı kesildi.

Şimdi 7020 sayılı kanun kapsamında bu cezayı sildirmek için yapılandırma başvurusunda bulunduk.
% 50 vergi ziyaı Cezası silindi. Borcun aslını peşin olarak yapılandırdık.

Buraya kadar herşey normal.

Şimdi ip buradan sonra kopuyor.

Biz bugün yapılandırmayı yaptırdıktan sonra mükellefe tam bilgi verirken;
Mükellef o makbuzun zamanında kendisine iade edildiğini, makbuzun üzerine de iade yazdığını bize bugün bildiriyor.

Dolayısıyla iade olunan makbuzun vergisi yapılandırıldı. Ortada böyle gerçeğe dayanmayan bir makbuz tutarı var. İlgili dönem beyannamesine de iade olduğu bilgimiz dışında olup; beyan edildiği için ne yapmamız lazım? nasıl bir yol çizip yapılandırmayı iptal ettirebilmek lazım.

benim aklıma; hem mükellefin hem de makbuzu kesilen sigorta şirketinin; karşılıklı yazılı beyanları ile konu makbuzun ilgili dönemde iade konusu olduğunu karşılıklı beyan ederek elimizde yazılı bir belge ile müracaat etme şansımız olabilir diye düşündüm.. Başka da birşey gelmiyor aklıma?

fikir ve yardımlarınıza ihtiyacım var.
çok teşekkürler
 
Yapılandırma iptali mümkün olduğundan dilekçe ile yapılandırmayı iptal edebilirsiniz. Sonrasında sizin de belirttiğiniz evraklar nezdinde tekrar düzeltme verebilirsiniz.
 
Konu hizmet olunca zor . İptal değilde karşı taraf iade kesseydi o zaman olurdu. Çünkü idare hizmetlerdeki iade faturayı hizmetin iadesi olmadığından iptal mahiyetinde görüyor.
 
Üst