fonradar

Ölüm Aylığı

Üyelik
20 Eyl 2013
Mesajlar
4
Konum
Antalya
Merhaba ben üniversite öğrencisiyim babamın vefatından dolayı bağlanan maaş işe girsem kesilir mi ? (okula devam edeceğim)
 
Erkek Çocukların Aylıkları

Erkek çocuklara bağlanan aylıklar;

Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (e) bentleri hariç 5510 sayılı Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaya başladıkları,

Kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlandığı,

18 yaşını, orta öğrenim yapması halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurdukları,tarihi izleyen ödeme dönemi başından kesilir. Orta öğrenimde 20 veya yüksek öğrenim de ise 25 yaşına gelmeden önce mezun olma, kendi isteği ile ayrılma, atılma gibi nedenlerle okulla ilişiği kesilenlerin aylıkları da ilişiğin kesildiği tarihten sonraki ödeme dönemi başından geçerli olmak üzere kesilir. Bu şekilde aylığı kesilenlerden yeniden öğrenime başlayanlara, yukarıda belirtilen yaş sınırları içinde kalmak ve talepte bulunmak koşuluyla yeniden aylık bağlanır. Erkek çocukların evlenmeleri halinde aylıkları kesilmez.

Sigortalı bir işe girdiğiniz takdirde aldığınız aylık kesilir.
 
Allah rahmet eylesin. Yukarıda ki bilgiye ek olarak:

Ölüm 01.10.2008 Tarihinden önce gerçekleşmişse 25 yaşına kadar yüksek öğrenime devam etmekte olan erkek çocuklar sigortalı bir işte çalışsalar da yetim aylığı almaya devam ederler... Babanızın ölümü 01.10.2008 tarihinde ki 5510 sayılı sosyal güvenlik reformundan önce gerçekleşmişse çalışmanız yetim aylığınızı kesmez, 506 Sayılı eski yasaya göre yetim aylığı alabilirsiniz. 01.10.2008 Tarihinden sonra ölüm gerçekleşmişse Sn. Rietveld in yazdığı durum geçerli olur.
 
merhaba bir konuda bilgi almak istiyorum 02/08/2010 tarihinde vefat eden çocuk evli çocuk yok eşine dul aylığı ve iş kazası maaşı bağlandı) dul aylığının 4/3 ünü iş kazası maaşının-da 4/2 sini eşi alıyor anne babayla birlikte yaşıyorlardı vefat eden çocuğun babası çocuğun ölüm tarihinden sonra emekli oldu anne babanın sağlığından yararlanıyor daha önceler-ide anne babanın normal çalışma ssk sından yararlanıyordu benim sormak istediğim konu çocuğun eşi genç olduğundan yeniden evlenecek ve anne çocuğun eşe bağlanan maaşını bağlatmak istiyor kendine bizde iki şartı taşıyoruz bu konuda çok kişiye danıştım ama birde sizden bilgi almak istiyorum 1.ölen kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişiler varmı diyor kurum (bizde ölen sadece eşi yararlanıyordu bu kanunun maddesinin kapsamıyor uz)2.si hane geliriniz toplamı askeri ücreti geçmeyecek diyor nitekim babanın maaşı 863,64 tl ölen çocuğun kardeşiyle yaşıyor kardeşte 803 askeri ücret alıyor hane geliri toplamda 1666.00 tl 4 kişi yaşıyor 3.süde evde ev mal mülk yok kirada bu konuda bilgi verirmisini sizce biz anneye gelin evlenince oğlunun maaşını bağlata bilirmiyiz
 

Benzer konular

Üst