personel maaş programı

Ortak Olunmayan Firmaya Para Transferi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan asli275
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

asli275

Katkı Sunan Üye
Merhaba ,Ltd. şirketiz. 4 ay önce yurt dışında henüz ortak olmadığımız bir firmaya 400.000 euro para yolladık. yıl sonu nasıl bir işlem yapmamız gerekiyor ?

Bu para transferine dayanak her hangi bir sözleşme var mı?. Yoksa avans olarak mı yollandı. Yıl sonu değerleme yapıp bilançonuzda gösterin.

O Yurtdışı şirkette , bizim (para yollayan ltd şirketin) şirketin ortağının ortaklığı var. Herhangi bir sözleşme yok noterden vs.

Yanlış anlaşıldı sanırım . A şahsı x şirketinde (ltd.şti.) büyük ortakdır .. x şirketinin banka hesabından y (yurtdışı) şirketine 400.000 euro yollanmış. ( x şirketi ile y şirketinin ortaklığı vb. yok)

Son düzenleme:
a şahsı aynı zamanda y (yurtdışı) şirketin ortağıdır. (Kusura bakmayın toplamaya çalıştım)

X ve Y nin ortaklık ilişkisi olmadığına göre ödemeyi x şirketinin ortağına (a) borç kaydedeceksiniz. Üç bilinmeyenli matematik sorusu gibi oldu.

iki şirketin (para alan ve veren) iştirak vb. ilişkisi olmadığı için nereye yazacağım konusunda kararsız kaldım. Ortak bir şirketinden diğer ortağı olduğu şirkete para yollayıncada sorma gereği duydum sizlere...

ortağa borç kaydetsem (zaten ortağın 650.000 TL) alacağı var sorun yaşarmıyım ? adat vs yapmam gerekirmi ? transfer fiyatlandırmasına girermi ?

Ortağın borcuna kaydettikten sonra cari hesabının borç bakiyesi verdiği tarihten itibaren faiz yürütmeniz gerekir. Özellikle 400.000 eur için banka kredisi kullanıldıysa adatlandırma daha da önem taşır.