Ortaklar Pay Defteri Yok ise

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cetvel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cetvel

Tanınmış Üye
Arkadaşlar,
Bir anonim şirketinin ortaklar pay defterine ulaşamıyorum daha önceden düzenlenip düzenlenmediğinide bilmiyorum. hazirun cetveli hazırlanarak genel kurullar yapılmış.
1-yeni "ortaklar pay defteri" alıp notere tasdik ettirsek olur mu
2-yarın birgün hisse devri olsa ortada "ortaklar pay defteri" yok (devrin hüküm ifade edilebilmesi için ortaklar pay defterine işlenmeli denmekte ) nasıl bir yol izlemeliyiz.

vereceğiniiz cevaplar için şimdiden teşekkürler

Ynt: Ortaklar Pay Defteri Yok ise

cetvel ' Alıntı:
Arkadaşlar,
Bir anonim şirketinin ortaklar pay defterine ulaşamıyorum daha önceden düzenlenip düzenlenmediğinide bilmiyorum. hazirun cetveli hazırlanarak genel kurullar yapılmış.
1-yeni "ortaklar pay defteri" alıp notere tasdik ettirsek olur mu
2-yarın birgün hisse devri olsa ortada "ortaklar pay defteri" yok (devrin hüküm ifade edilebilmesi için ortaklar pay defterine işlenmeli denmekte ) nasıl bir yol izlemeliyiz.

vereceğiniiz cevaplar için şimdiden teşekkürler

1-Evet hemen alın tasdik ettirin. Hazirunda kayıtlı olan hisseleri yazın.
2- Devir olursa yönetim kurulunda karar alıp deftere yazın.

Nizam bey ,
şirket 1996 yılında kurulmuş bu zamana kadar baya bir devir olmuş en son 2002 deki haline ulaşabiliyorum. ocak 2011 de defteri notere tasdik ettirsem 2002 deki verileri doldursam bundan sonraki değişiklikleride muhtemelen nisan 2011 de sermaye artırımı olacak o halini de ilave etsem bir problem olurmu.
teşekkürler.

Şirketin daha önceki senelerde genel kurulu yapılmış ise mutlaka hazirun cetvelleri vardır.

cetvel ' Alıntı:
Nizam bey ,
şirket 1996 yılında kurulmuş bu zamana kadar baya bir devir olmuş en son 2002 deki haline ulaşabiliyorum. ocak 2011 de defteri notere tasdik ettirsem 2002 deki verileri doldursam bundan sonraki değişiklikleride muhtemelen nisan 2011 de sermaye artırımı olacak o halini de ilave etsem bir problem olurmu.
teşekkürler.

önceki senelerin genel kurul toplantı tutanaklarını ve hazirun cetvellerini ilgili ticaret sicil memurluğundan inceleyerek ortak pay defterine işlemenizi tavsiye ederim. saygılar...

2002 den beri sermaye ve ortaklıkta değişiklik olmadığı için 2002 son hali