Ortaklar Pay Defteri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan muh1111
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muh1111

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar kullanılan ortaklar pay defterindeki üyelere ait sayfalar dolmuş. aynı defterin diğer sayfalarına aktarılabilirmi yoksa yeni pay defteri onaylatmak daha mı doğru olur.
syg..

Ynt: ortaklar pay defteri

sayın nguroy
açıklama yazmak gerekirmi acaba.

Ynt: ortaklar pay defteri

Pay defteri tutulması için belili bir kural öngörülmemeiştir.
Açık ve net olursa iyi olur. Biten sayfanın altına ... sayfaya akktarılmıştır diye not düşmek güzel olur.

Ynt: Ortaklar Pay Defteri

Arkadaşlar şu aşamada benimed konuyla alakalı birkaç soru sormam gerekiyor.Yaklaşık 5 yıldır genel kurul yapılmayan bir A.Ş. var.Bakanlıkla görüştüm.Olağanüstü genel kurul yapmalıymışız. Noter huzurunda taahhütname onaylanması gerekiyormuş.Örneği elimde mevcut.İster hissedarlarca topluca ister tek tek. Son genel kurul yapıldıktan yaklaşık 2 yıl sonra başkan vefat etmiş ve yerine ilk genel kurula kadar yeni yönetim kurulu seçilmiş ve bu durum tescil ilan edilmiş idi.İlk defa olağanüstü genel kurul yapacağımdan bazı sorularım olacaktır.

1- Ekinde getirilecek evraklar listesinde taahhütnamede isimleir bulunan hissedarların pay defterindeki ilgili sayfaların noter tasdikli suretleri isteniyor.Fakat firmanın pay defteri bulunamıyor. Yeniden tasdik edip sadece bu kişileri yazsak ve imzalatsak kabul görür mü veya ne şekilde sorun teşkil eder?
2- Olağan genel kurulda eklerine ilgili yılların kurumlar beyanları vs.ler konuluyordur.Olağanüstü kurul için istenecek evraklar listesinde bu tarz evraklar yok.
3- Yine istenen evraklar içinde Y.Kurulunun seçildiği en son genel kurul toplantısına ait sicil gazetesi istenmektedir.Son genel kurula ait gazete elimizde var fakat vefat işleminden sonra yeni kurulu seçtim,acaba sadece bu gazeteleri koysam yeterli olur mu?Aslında hepsini ekleyip komiserin talimatı doğrultusunda hareket etmek lazım.
4- Son olarakta dikkatimi çeken hazirun cetveli istenmemektedir.O.üstü g.kurul işleminde hazirun cetveli hazırlanmıyor mu?

Yanıtlarınız için şimdiden tşk.ederim.Saygılar.

twolf ' Alıntı:
1- Ekinde getirilecek evraklar listesinde taahhütnamede isimleir bulunan hissedarların pay defterindeki ilgili sayfaların noter tasdikli suretleri isteniyor.Fakat firmanın pay defteri bulunamıyor. Yeniden tasdik edip sadece bu kişileri yazsak ve imzalatsak kabul görür mü veya ne şekilde sorun teşkil eder?

Başka çare görünmüyor . Yapabilirsiniz
2- Olağan genel kurulda eklerine ilgili yılların kurumlar beyanları vs.ler konuluyordur.Olağanüstü kurul için istenecek evraklar listesinde bu tarz evraklar yok.
Bunlara gerek yoktur. Eğer sermaye değişikliği yapılacaksa tadil tasarısı konur.
3- Yine istenen evraklar içinde Y.Kurulunun seçildiği en son genel kurul toplantısına ait sicil gazetesi istenmektedir.Son genel kurula ait gazete elimizde var fakat vefat işleminden sonra yeni kurulu seçtim,acaba sadece bu gazeteleri koysam yeterli olur mu?Aslında hepsini ekleyip komiserin talimatı doğrultusunda hareket etmek lazım.
Komser gerekeni söyleyip yardımcı olacaktır. (hakkını veriseniz tabi)
4- Son olarakta dikkatimi çeken hazirun cetveli istenmemektedir.O.üstü g.kurul işleminde hazirun cetveli hazırlanmıyor mu?
Yanlış mutlaka olmalıdır.. Üstelik toplantı nisabı olağanüstü kurulun mahiyetine göre daha da farklı olabilir.

Yanıtlarınız için şimdiden tşk.ederim.Saygılar.

g

sayın twolf,
şirketiniz organsız kaldığı için öncelikle şimdi olağanüstü toplantı yapacak ve şirketin organlarını belirleyeceksiniz.

bu nedenle taahhütname niteliğindeki bu dilekçe ile tüm ortakların noter huzurunda attıkları imzaları ile olağanüstü toplantı yapacak ve gündem konusu sadece yönetim ve denetim kurulunun seçimi olacaktır.

yapacağınız bu olağanüstü toplantı sadece organların oluşturulması amacını taşıdığı için bilanço vb evraklar bu toplantıda hazır olmasına gerek yoktur.

organlar oluşturulduktan sonra olağan toplantı yapacaksınız. yani olağanüstü toplantı ile seçilen yönetim kurulu, ortakları tekrar bu sefer olağan toplantıya davet edecek.

bu nedenle sn nguroy bu olağanüstü toplantıda sermaye değişikliği vb konuları gündeme koyamayacağınızı düşünüyorum.

saygılarımla

Teşekkürler sayın kalyon demekki olağanüstü toplantıdan sonra olağan toplantı yapacağım.Peki olağanüstü toplandıktan sonra yeniden yönetim kurulu seçeceğim ve bunu bir süreye bağlayacağım. Hemen akabinde olağan toplanmak zorunda mıyım süreyi beklesem olmazmı?İki masraf üst üste ağır gelirde biraz.

Bir kere seçerseniz hemen olağan yapmak bence gereksizdir. Normal hesap dönemi bekleyin.
Bu kadar sene birşey olmamaış. Zaten yıl sonu geliyor. Martta yenisini yaparsınız

sn nguroy'un dediği gibi bir kere seçim yaptığınız için ardından yapılan olağan toplantıda yeniden yönetim kurulu ve denetçi seçmenize gerek yok.
sadece bu olağanüstü toplantıda geriye dönük denetçiye yetki vermeniz iyi olur. yani
"Denetçi olarak seçilen ...?a 2005, 2006, 2007 ve 2008 yıllarına ait rapor hazırlama yetkisinin verilmesine,"
gibi bir yetkilendirme ekleyin.