OSB bedelsiz arsa tahsisi için ne yapmak gerekir?

Ertann

Tanınmış Üye
Üyelik
27 Kas 2010
Mesajlar
1,014
Konum
istanbul
İyi çalışmalar
Or.San.Bölgesinden bedelsiz arsa tahsisi için neler gereklidir?
Saygılar
 
Ynt: OSB bedelsiz arsa tahsisi için ne yapmak gerekir?

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği 103'üncü madde;


Arsa tahsisi, başvuru ve başvuruların değerlendirilmesi
MADDE 103 ? (1) Arsa tahsisleri müteşebbis heyet veya genel kurulun belirlediği prensipler çerçevesinde yönetim kurulu tarafından yapılır.
(2) OSB?den arsa tahsis talebinde bulunan gerçek veya tüzel kişiler aşağıdaki bilgileri içeren bir dosya ile başvuruda bulunur:
a) Başvuru dilekçesi,
b) Talep edilen arsa büyüklüğü,
c) İkametgah belgesi ile varsa ticaret sicil belgesi, Türkiye?de yerleşik olmayan gerçek ya da tüzel kişilerin kendi ülkelerindeki Türkiye Cumhuriyeti temsilcilerince onaylı benzer belgeleri,
ç) Yapılmak istenen yatırımın üretim akış şeması ve açıklama raporu ile cinsi, üretim miktarı, kullanılacak su miktarı, talep edilen elektrik enerjisi, atık su, emisyon, katı ve tehlikeli atık kaynaklarını içerecek bilgiler ile beraber, söz konusu yatırım Türkiye?de ilk kez gerçekleştirilecek ise konu ile ilgili literatür bilgileri,
d) Varsa hedeflenen ithalat ve ihracat tutarları,
e) Yaratılacak olan istihdam,
f) Daha önce başka bir yerde aynı yatırımının olup olmadığına ilişkin yazı ve belgeler.
(3) Taleplerin uygun bulunması halinde, yatırımın ihtiyaç duyduğu alan büyüklüğüne göre parsel tahsis edilerek ilgililere yazılı olarak bildirilir.
(4) Yabancı katılımcıların arsa tahsis talepleri, 5/6/2003 tarihli ve 4875 sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde değerlendirilir.
 

Benzer konular

Üst