fonradar

Oto Galerici Oto Kiralama Yaparsa

Üyelik
9 Şub 2018
Mesajlar
7
Konum
eskişehir
merhabalar.
hem oto kiralama hem de oto galericilik yapan kişi
satmak için aldığı aracı araç satılana kadar oto kiralama kullansa satarken özel matrah kdv sini hesaplasa sıkıntı olurmu?
teşekkürler
 
Bu araçlar ikinci el araç sonuçta, kiralama şirketleri sıfır araç alır kiralar ve kiralama statüsünde satar. Onun için sizin aldığınız araç ikinci el olduğu için uygulanabilir diye düşünüyorum.

Bir de bu kiralama süresi ne kadar, yani alım ile satım arasındaki süre.
Kiralama şirketleri genelde aracı 2-3 yıl elinde tutar, bu kadar bir süre tutarsan, buna özel matrah uygulamak çok mantıklı gelmiyor.

Ancak bu süreyi 2-3 ay 6 ay gibi bir süre ise, ben olabilir diye düşünüyorum.
 
3065 sayılı Kanunun 7104 sayılı Kanunla değişik (23/f) maddesine göre, ikinci el motorlu kara taşıtı veya taşınmaz ticaretiyle iştigal eden mükelleflerce, KDV mükellefi olmayanlardan (mükellef olanlardan istisna kapsamında yapılan alımlar dâhil) alınarak vasfında esaslı değişiklik yapılmaksızın satılan ikinci el motorlu kara taşıtı veya taşınmazların tesliminde matrah, alış bedeli düşüldükten sonra kalan tutardır
İkinci el motorlu kara taşıtı teslimlerinde özel matrah uygulanabilmesi için, araçta basit tadil, bakım ve onarım işlemleri dışında vasfında esaslı değişiklik yapılmaması gerekmektedir
Sayın ZİNDAN nın belirttiği gibi ,kiralama süresi 2-3 ay 6 ay gibi bir süre ise, bende olabilir diye düşünüyorum....
 
Üst