ÖTV Beyannamesinde GTİP Numarası Sorunu ???

maniac_lord

Katkı Sunan Üye
Üyelik
10 Ocak 2010
Mesajlar
227
Konum
İstanbul
Merhaba,

Ötv beyannamesi verecez. Ancak bir ürünün gtip nosu ebeyanname programında yok. Yani gümrük beyannamesi üzerindeki gtip nosunu, ebeyanname programında bulamıyorum. Ne yapmam lazım?
 
İyi baktınız mı nasıl olmaz, ÖTVK'ya ekli listelerde yer alan tüm ürünlerin GTİP'sinin olması gerekir.:confused:
 
Yok işte ya :( gtip no: 2710.19.43.00.28

Acaba yakın bir gtip no seçsem, ötv oranı aynı olan, teminatları çözmede sıkıntı çıkarmı?
 
Diğerleri ibaresi çıkıyor, sorgulattığınız zaman onda problem yok, ancak ebeyanname programında bu gtip çıkmıyor maalesef :(
 
Son düzenleme:
Sizin sattığınız ürünün tam olarak ne olduğunu bilsek bir fikir yürüteceğiz, ama ısrarla söylemiyorsunuz:)
 
Şimdi ÖTV Kanununa ekli I sayılı listeye baktığımız zaman, madeni yağ tabirinin sadece 2710.19.99.00.25 pozisyonunda geçtiğini görüyoruz. Bu durumda ÖTV Kanunu madde 11/1 uyarınca 2710.19.99.00.25 pozisyonunu seçerek beyanname vermeniz uygun olacağı kanaatindeyim.

Ama yine de aklımda bir soru işareti var hala:confused:
 
Ayırca ÖTV Kanuna ekli listeler her ne kadar GTİP'den alıntılanmış olsa da, ÖTV alınırken esas olan GTİP değil, ÖTV Kanununa ekli I sayılı listedir.
 
Hocam veririz vermesinede, bu durumun birde teminat çözme boyutu var. Biliyosunuzdur, ötv için gümrük teminat alıyor, ve çözmesinde beyannameye göre işlem yapıyor. Kontrolde ithalat beyannamesine bakılacak, bir gtip no var, birde ötv beyannamesine bakacak farklı bir gtip no var. Dolayısıyla sorun çıkacak. Neyse birde vergi dairesine sorayım, olmadı dediğiniz gibi yaparım, teşekkürler ilginiz için.
 

Benzer konular

Üst