Özel Güvenlik Hizmeti Kdv Tevkifatı

MUSTAFA3428

Katkı Sunan Üye
Üyelik
20 Kas 2009
Mesajlar
186
Arkadaşlar Kolay gelsin Özel bir apartman sitesine verilen özel güvenlik hizmeti KDV Tevkifatına tabimidir.
 
Ynt: Özel Güvenlik Hizmeti Kdv Tevkifatı

Apartman yöneticilikleri 91,95 ve 99 Seri Nolu KDV Genel Tebliğlerinde sayılan kurumlar arasında olmadığından özel güvenlik hizmetlerinde kdv tevkifatı yapılmasına gerek yok.
 
Ynt: Özel Güvenlik Hizmeti Kdv Tevkifatı

Teşekkür ederim bende öyle düşünmüştüm ama yinede teyit almak insanı rahatlatıyor
 
Ynt: Özel Güvenlik Hizmeti Kdv Tevkifatı

Apartman yönetimi değilde aş veya ltd. olsaydo tevkifat olacakmıydı?
91 seri nolu tebliğde bunlar yer almıyor. Ama tevkifat uygulaması yapılıyor.
Rica etsem aydınlatabilirmisiniz.
 
Ynt: Özel Güvenlik Hizmeti Kdv Tevkifatı

A.Ş ve Ltd şirketler de tevkifat yapıyor çünkü 99 Seri Nolu KDV Genel Tebliği uyrarınca tüm kdv mükelleflerinin özel güvenlik hizmetlerinde 4/5 oranında tevkifat yapması gerekmektedir.
Aslında tereddüt etmeniz normal çünkü ben ilk cevabımda sadece 91 nolu Genel Tebliğden bahsetmiştim, bunun yanı sıra tevkifat kapsamını genişleten 95 ve 99 nolu KDV Genel Tebliğlerini de dikkate almak gerekir.
 
Ynt: Özel Güvenlik Hizmeti Kdv Tevkifatı

Koray bey
99 KDV Tebliğde yapı denetim hizmetleri için tüm kdv mükelleflerine tevkifat zorunluluğu getiriyor özel güvenlik hizmetlerini hem 95 hemde 99 nolu tebliğde göremedim
yardımcı olabilirmisiniz

5. TEVKİFAT UYGULAMASI
5.1. Yapı Denetim Hizmetlerinde Tevkifat Uygulaması
91 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinin (A/2) bölümünde sayılan kurum ve kuruluşlara verilen yapı denetim hizmetleri, 93 Seri No.lu KDV Genel Tebliği ile tevkifat kapsamına alınmıştır.
KDV Kanununun 9 uncu maddesinin Bakanlığımıza verdiği yetkiye dayanılarak bu Tebliğin yayımını izleyen 3. günde başlamak üzere, yapı denetim kuruluşlarının 91 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinin (A/2) bölümünde sayılan kurum ve kuruluşların yanı sıra bütün KDV mükelleflerine verdikleri yapı denetim hizmetlerinde aynı Tebliğin (A/5-f) bölümü kapsamında 1/2 oranında KDV tevkifatı uygulanması uygun görülmüştür.
 
Ynt: Özel Güvenlik Hizmeti Kdv Tevkifatı

Koray bey Buldum 104 nolu tebliğde

2.3. Özel Güvenlik Hizmetlerinde Tevkifat Uygulaması
91 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinin (A/2) bölümünde sayılan kurum ve kuruluşlara verilen özel güvenlik hizmetleri aynı Tebliğin (A/3) bölümü ile tevkifat kapsamına alınmıştır. Bu hizmetlerde 95 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinin (5.2.) bölümüne göre tevkifat oranı 1/2 olarak uygulanmaktadır.
KDV Kanununun 9 uncu maddesinin Bakanlığımıza verdiği yetkiye dayanılarak, 91 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinde sayılan kurum ve kuruluşların yanı sıra bütün KDV mükelleflerine verilen özel güvenlik hizmetlerinin tevkifat uygulaması kapsamına alınması ve bu hizmetlerin tamamında tevkifat oranının 4/5 olarak uygulanması uygun görülmüştür.

Şimdi Siteler KDV Mükellefi olmadığı için ben sitelere vermiş olduğum özel güvenlik hizmetinden kdv tevjkifatı yapmıyorum değilmi üstad
 
Ynt: Özel Güvenlik Hizmeti Kdv Tevkifatı

Evet haklısınız, apartman yöneticiliği kdv mükellefi olmadığı için tevkifat olmayacak.
 
Üst