personel maaş programı

Özel İnşaat Sgk İşçilik Hesaplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kubika
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,

Özel bir inşaatımız var. Bu inşaat için 2020 ve 2021 yıllarında işçiler çalıştı ve inşaatın %90 tamamlandı.
Hesapladığımda 2021 yılına göre işçilik %90 oranında tamamlanmış görünüyor.
(Ayrıca Yapı denetim firmasının inşaat için verdiği %90 tamamlama belgesi var.)

Ancak komşu arsa sahibi belediyeye dava açtığı için inşaat ruhsatı iptal edildi. Dava sürerken, Belediye burada bir imar çalışması yaptı.
Şuan da belediye bu inşaat için yeni bir inşaat ruhsatı verecek. Hemen iskan almak için kalan işçiliği mümkünse defaten ödeyip dosyayı kapatmak istiyoruz.
(O zaman için SGK dosya kapatma işlemi yapılmamıştı. Şu anda dosya pasif durumdadır sanrım.)

Bu durumda, SGK' ya dosya kapatmaya gittiğimizde işçilik hesabı 2023 yılına göre tekrar mı hesaplanır?
Ya da 2021 yılı belirlenen hadlere göre hesaplanıp kalan işçilik hesabı mı yapılır.
2021 yılına göre işçilik hesabı, 2023 yılına göre hesaplandığında bir hayli yüksek çıkıyor.
Biliyorum devlet bu durumlarda hakkaniyet gözetmiyor kanun neyse onu uyguluyor.
Belki sizlerinde başına böyle bir iş gelmiştir. Herhangi bir yol yöntem gösterirsiniz diye umuyorum.

Merhabalar,

Özel bir inşaatımız var. Bu inşaat için 2020 ve 2021 yıllarında işçiler çalıştı ve inşaatın %90 tamamlandı.
Hesapladığımda 2021 yılına göre işçilik %90 oranında tamamlanmış görünüyor.
(Ayrıca Yapı denetim firmasının inşaat için verdiği %90 tamamlama belgesi var.)

Ancak komşu arsa sahibi belediyeye dava açtığı için inşaat ruhsatı iptal edildi. Dava sürerken, Belediye burada bir imar çalışması yaptı.
Şuan da belediye bu inşaat için yeni bir inşaat ruhsatı verecek. Hemen iskan almak için kalan işçiliği mümkünse defaten ödeyip dosyayı kapatmak istiyoruz.
(O zaman için SGK dosya kapatma işlemi yapılmamıştı. Şu anda dosya pasif durumdadır sanrım.)

Bu durumda, SGK' ya dosya kapatmaya gittiğimizde işçilik hesabı 2023 yılına göre tekrar mı hesaplanır?
Ya da 2021 yılı belirlenen hadlere göre hesaplanıp kalan işçilik hesabı mı yapılır.
2021 yılına göre işçilik hesabı, 2023 yılına göre hesaplandığında bir hayli yüksek çıkıyor.
Biliyorum devlet bu durumlarda hakkaniyet gözetmiyor kanun neyse onu uyguluyor.
Belki sizlerinde başına böyle bir iş gelmiştir. Herhangi bir yol yöntem gösterirsiniz diye umuyorum.
Maalesef haklisiniz. Ancak iscilik hesabi yapilirken isin bittigi yildan bir onceki yilin degerleri alinarak hesaplanir. Asgari iscilik hesaplamasi
İnşaatın toplam metrekaresi X maliyet x ( karkas ise 6,75/kargir ise %9)/100= bildirilmesi gereken prime esas kazanç.seklinde hesaplanir.
Buradaki Kurumdan %6.75 inceleme istemeseniz, kurumdan inceleme isterseniz %9

Maalesef haklisiniz. Ancak iscilik hesabi yapilirken isin bittigi yildan bir onceki yilin degerleri alinarak hesaplanir. Asgari iscilik hesaplamasi
İnşaatın toplam metrekaresi X maliyet x ( karkas ise 6,75/kargir ise %9)/100= bildirilmesi gereken prime esas kazanç.seklinde hesaplanir.
Buradaki Kurumdan %6.75 inceleme istemeseniz, kurumdan inceleme isterseniz %9

Merhabalar hocam benim de öğrenmek istediğim bir husus var; bizim alt taşeronlarımızdan ikisi sgk kapanışını dün itibari ile verdi fakat bize belediyeden verilen iş bitimi bir hafta önce bu herhangi bir sıkıntı yaratır mı bir cezai işlem doğurur mu bize?

Merhabalar hocam benim de öğrenmek istediğim bir husus var; bizim alt taşeronlarımızdan ikisi sgk kapanışını dün itibari ile verdi fakat bize belediyeden verilen iş bitimi bir hafta önce bu herhangi bir sıkıntı yaratır mı bir cezai işlem doğurur mu bize?
herhangi bir sıkıntı yaratmaz

Merhabalar. İşçilik ve bir kaç sorum vardı üstatlarım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

3-A-Prefabrik 168,51 metre kare. Ruhsat onay tarihi 2023 yılı. İnşaata 2026 yılında başlandı.
Buna göre asgari işçilik TÜRMOB' un asgari işçilik hesaplama sayfasında hesapladım 193.411,26 TL gösteriyor. 2026 yılı günlük brüt tutar 1.101 TL olduğundan bana 176 gün lazım. Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.

İş uzarsa fazladan bir kaç gün göstermemiz gerekirse bir problemle karşılaşır mıyım?

İkincisi 30 günün dışındaki aylarda hesaplama nasıl olur. Yani Şubat ayını 30 mu yoksa 28 gün mü hesaplıcaz, Mart ayını 31 mi yoksa 30 mu hesaplıcaz. Alo 170 i aradığımda eğer tam gün çalışıyorlarsa aylar 30 gün olarak hesaplanacak dendi ama SGK' nın https://www.sgk.gov.tr/Content/Post...9f78d5e255/Asgari-Iscilik-2025-02-27-09-59-06 bu sayfasında Özel nitelikteki inşaat işlerinde yapılan işlemler: 5. paragrafının ilk cümlesinde ''inşaatın bitirildiği tarihe kadar Kuruma bildirilmiş olan işçilik miktarı dikkate alınır.'' ibaresi geçiyor.

İş bittikten sonra; çalışanların çıkışını yapıyoruz, İşveren Sistemi üzerinden İşin Bittiğine Dair Dilekçe kısmını dolduruyoruz. Daha sonra arkadaş ilişiksizlik belgesini kendisi kurumdan temin edip belediye veya özel idareye teslim edecek. Bizim yapmamız gereken başka bir şey daha var mıdır?