personel maaş programı

Özel lise 5 yıl kurum vergisinden muaflık

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ertann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ertann

Tanınmış Üye
Özel bir güzel sanatlar lisesi kurduk limited şirketi olarak (Bu okulu bitiren normal lise diploması alacak)
Kurumlar vergisinde 5 yıllık eğitim kurumlarına vergi istisnası var
Şartları nelerdir veya bizim yararlanamama gibi durum olur mu?
Saygılar

Ynt: Özel lise 5 yıl kurum vergisinden muaflık

Faaliyete geçtikten sonra Bakanlığa yazılı müraacat edilmesi gerekiyor. Orta öğretim kurumları teşvikten yararlanabiliyor. Kurumlar Vergisi Madde 5/1-ı. Gelir vergisi genel tebliği 254'e bakın...

Üstadım MEB e bağlı özel lise olacağız almama gibi bir durum olmaz ayrıca örneğin, Bir trilyon kar da etsek bir kuruş kurum vergisi ödemeyeceğiz? Yanlış anlamıyorum değil mi?

625 sayılı Özel Eğitim Kurumları Kanununa tabi olmanız gerek. İstisnadan yararlanmanın şartlarına ilişkin detaylar için 1 Seri Nolu Kurumlar Vergisi Kanunu Genel Tebliğinin 5.10 bölümüne bakınız.

Okulunuza ilişkin belgelerle KVK 5\1-ı dan yararlanmak istediğinizi belirtir dilekçe ile Gelir İdaresi Başkanlığına başvurun, yazınız Milli Eğitim Bakanlığına gönderilir, ne zaman açılmış, ne zaman faaliyete geçmiş kurucuları vs. bilgileri GİB e bildirilir.

Gelen bilgilere göre okul daha önce işletilmemişse ve 625 sayılı Kanun kapsamında ruhsat verilmişse faaliyete geçtiği dönemden itibaren 5 hesap dönemi KV istisnasından yararlanabilirsiniz.
Özel hesap dönemi almadıysayanız öncelik özel hesap dönemi için başvurmanızı öneririm. İstisnadan yararlanmaya başladıktan sonra özel hesap dönemine geçtiğinizde birkaç aylık kaybınız olabilir.

Ufak bir ilave:

Muafiyet değil istisna. Beyanname üzerinden yararlanılabilirsiniz.
Beyannamelerinizi vermeyi ihmal etmeyin.