Özel Sektör İdari İzinler Hk.

trmersin

Katkı Sunan Üye
Üyelik
5 Şub 2009
Mesajlar
123
Konum
ankara
Özel sektörde çalışıyorum. Personel bazen ayda 2-3 gün idari izin kullanabiliyor. Hatta hafta sonu halledebileceği bir takım işleride nasıl olsa idari izin veriliyor diye hafta içine aldırabiliyor. Bunu engellemek için şirket içi yönetmelik şeklinde bir yaptırım düşünüyoruz. Örneğin " Ayda 1 gün idari izin hakkı sözkonusu, bunu aşan izinler aylık maaş bordrosundan düşülerek ücretsiz izin gibi düşünülecek"
Tabi bunu uygularken süreyi aşmış personele idari izin formu değilde ücretsiz izin talep formu imzalatacağız. Böyle bir şey mümkünmüdür? Mümkün değilse başka bir çare varmı? Saygılar
 
Ynt: Özel sektör İdari İzinler hk.

Siz kendinize iş mi arıyorsunuz. Kısım şeflerini uyarın vermesin idari izin . Olsun bitsin.
 
Doğru diyorsunuz ama...

Doğrusunu diyorsunuz ama maalesef bu uygulamada mümkün olmuyor. İşi bir standarta oturtmadıktan sonra personelle yüz göz olunuyor. Benim sormak istediğim şu. Yukarıda bahsettiğimiz şekilde bir uygulama yapabilirmiyiz kanuni olarak...
 
Ynt: Özel Sektör İdari İzinler Hk.

Yapabilirsiniz.Bu durumda idari izin kullanmayan personelden gelebilecek o zaman bize de bir gün idari izin verilsin veya ücreti ödensin şeklindeki taleplere de cevap bulmak durumunda kalacaksınız.Sonuçta iş kanununda belirtilen bir de işverenin eşit davranma zorunluluğu var ;)
 
Ynt: Özel Sektör İdari İzinler Hk.

ücretsiz izin formunu matbu evrak şeklinde değil, elyazısı ile imzalı bir dilekçe olarak almaya özen gösterin. aksi takdirde ssk eksik gün bildirimini kabul etmeyebilir. (bu durumun örnekleri çok sık olmasada sürekli yaşanıyor.)
 
Üst