Paketleme Fason işimidir.?

Ynt: fason paketleme

Eğer malzeme dışardan gelip sadece paket işi bile yapılıyor bile olsa tevkifat söz konusudur.
Yanlış hatırlamıyorsam %8 e 1/2 olmalı.
 
Ynt: Paketleme Fason işimidir.?

Evet böyle bir müşterim var.Ütü ve paketleme yapıyor.%8 kdv oranına 1/2 tevkifat uyguluyor.Karşı tarafta kdv2 beyanı veriyor.Yalnız konu açılmışken kafama takılan bir hususu sormam lazım.Bazen iş yapılan firmalardan iadeler gelmektedir.Hatalı paketleme veya arızalı ürün şeklinde..Fakat faturalar çok düşük kesilmekte.10-20-5 lira gibi.Ve bu faturalarda bazen tevkifatlı firmaya düzenlenmektedir. yani fatura 5 lira kdv si 0,40 lira 1/2 si 0,20 lira.Paketlemeyi yapan firmada bir nevi tevkifatlı giriş yapmaktadır.Bu durumda bu kesintileri bu defa işi yapan firmamı kdv 2 ile beyan edecektir.Rakamlar çok düşük olduğu için bugüne kadar ihmal edilmiştir.Firma 2005 yılından beri faaliyette olup bize sonradan gelmiş fakat hiç kdv2 beyanı verildiğini görmedim.Hazır konu açılmışken bunuda sorayım dedim.Saygılar.
 
Ynt: Paketleme Fason işimidir.?

işigücü hizmet alımlarının direk kendi işyerinmizde olması gerekiyor.. işçileri alıp kendi bünyemizde paketleme yaptırsaydık tevkifat olurdu.. burda biz malzemeyi farklı bir firmaya gönderdiğimiz için olmaması lazım diye biliyorum..
 
Ynt: Paketleme Fason işimidir.?

sayın twolf sizin iş konfeksiyon olduğu için tevkifatlı olması gerekli zaten..
 
Ynt: Paketleme Fason işimidir.?

Sayın Twolf,


fason satışından doğan iadeler için ; iade alımı yapılırken,yine yüzde 8 in 1/2 sini kdv beyannamesinde 34 nolu sütuna satıştan iade edilen kdv tutarını yazarak beyanda bulunması gerekmezmi? Bu durumda 2 nolu kdv yi vermesine gerek yok.
eğer 1.nolu kdv de herhengibir bildirim söz konusu değilse verilmeyen yıllara ait düzeltme vericekseniz.
yada görmemezlikten gelip çalışmaya devam edecekler. Taaki herhangi bi sebeple incelemeye alınana kadar.
 

Benzer konular

Üst