Et ve tavuk randımanı: 
     1-Canlı hayvanların alim satımları sırasında ; 
     a) Koyun ve keçide % 5
     b) Kuzularda % 3 
     c) Sığır-dana-mandada % 8 tokluk firesi düşürülür.
     2) Canlı hayvanların kesilmeleri sonucunda ortalama ; 
     a) Koyun % 43-47 ( Kuyruklu ve böbrekli )
     b) Kuzu % 45-50
     c) Dana-karkas % 50-55 ( Kuyruksuz, böbrek ve böbrek yağsız )
     d)Sığır-manda % 45-50 ( Kuyruksuz, böbrek ve böbrek yağsız ) nispetinde et randımanı verebilir. 
     3- a) Koyun ve kuzuda iç ve kuyruk yağları randıman yüzdelerine dahildir
     b) Dana-sığır ve manda iç yağları randıman yüzdelerine dahil değildir. 
     c) Kesimi yapılmış koyun ve kuzuda iç yağı miktarı % 3-7 ,   kuyruk yağı % 10-17 'dir.
      4- Soğutma firesi ; Koyunda % 4 Sığır-dana % 2-3  
      5- Kesimi yapılmış dana ve sığır etlerinde kemik oranı % 18-28 nispetindedir. 
      6- Canlı tavuk ve piliçlerin canlı olarak taşınması esnasında mevsim şartlarına göre fire oranı % 4-6 'dır. Canlı piliç ve tavukların kesimi esnasında fire oranı % 29-36 'dir. Kesilmiş piliç ve tavukların perakendeciye intikale esnasında geçen süredeki fire % 2-3 arasındadır.    
       Tavuk çiftliklerinde kesilen tavuk ve piliç etlerinin çok dondurulmuş olarak perakende satış yerlerine gelişleri ve bunların satışa verilmesinden önce çözülen buzdan dolayı piliç ve tavukların % 3 ila % 5 oranında fire vermesi normaldir.
..........................