fonradar

Personel Özlük Dosyası ve Yıllık izin defteri

cetvel

Tanınmış Üye
Üyelik
5 Nis 2007
Mesajlar
1,384
Konum
İSTANBUL
2002 de kurulmuş bir firmanın personel özlük dosyası yok ve yıllık izin defteri de yok ve firma 3 adres değiştirmiş. personel özlük dosyasını yeni aldım. personel özlük dosyasınıı doldururken en son adresi baz alarak doldurdum.

1-incelemede personel özlük dosyasının zamanında düzenlenmemesi mevzu bahis olurmu ?

2-2002 de şirket müdürü olmuş bir kişi hangi yıllarda ne izin kullandığını tam olarak hatırlamıyor. şimdi 2009 yılına devir olarak hatırlayabildiği kadarını devir olarak girsem ve bundan sonrakileri düzenli bir şekilde tutsam olurmu.incelemede diyebilirlermi personel 2002 de girmiş sen yıllık izin defterine 2009 devir diye kümülatif girmişsin ?
Teşekkürler.
 
Ynt: Personel Özlük Dosyası ve Yıllık izin defteri

merhabalar
sn.cetvel eğer çalışanlar kabul ederse teslim aldığınız yıla kadar olan yıllık izinler için yıllık izinlerini kullandığına dair ibraname alabilirsiniz.enazından elinizde belge olur.veya çalışanlar için yıllık izin defterlerine kullanılmış gibi geçmiş tarihleri girer imzasını alırsınız.

saygılar
 
Ynt: Personel Özlük Dosyası ve Yıllık izin defteri

kullanılmayan yıllık izinler gelecek yıla devretmez, kamalı'nın dediği gibi deftere geçmiş yıllara ait izinleri o yıllarda kullanılmış gibi yazıp personele imzalattırırsanız iyi olur
 
Ynt: Personel Özlük Dosyası ve Yıllık izin defteri

Kullanılmayan izinler iş akdi bitiminde ücret haline dönüşür. Siz ne hakla personelin izin hakkını yok etmeyi düşünürsünüz.
 
Ynt: Personel Özlük Dosyası ve Yıllık izin defteri

arkadaşlar hakkaniyet ölçüsünde yıllık izin defterini dolduracağım.öyle kullanmış gibi personelden imza filan almayacağım. yani devir olarak girmemde bir sakınca varmıdır.
 
Ynt: Personel Özlük Dosyası ve Yıllık izin defteri

Çalışan iznini kullanmamışsa problem yok, ayrıldığında devir izin ücretlerinide talep eder.
Ancak kullanmışsa ve kötü niyetliyse devir gösterdiğiniz izin ücretlerinide ilerde alabilir.
 

Benzer konular

Üst