Personel özlük işleri

Üyelik
31 Ocak 2011
Mesajlar
45
Konum
istanbul
bir arkadaşımız yeni bir işbuldu finans ve personel sorumlusu olarak çalışacak finans işlerini biliyor ama personel işleri biraz değişti vizite sağlık akrnesi v.b. şimdi panik halinde perseonel işlerinde neler yapmam gerekiyor her ay nereye ne vareceğim ceza gelmemesi ve kendmi ıspat etmem geek diyor bu arkadaşa personel işleirinde neler yapacağını kısaca tari sırasıyla açıklayabilecek üstadımız varmı acaba.
 
Ynt: Personel özlük işleri

Selamlar
Bence önce arkadaşınızdan ne yapması istendiğini bildirin..Personel sorumlusu derken arkadaşınızın tam olarak görevi nedir.Vizite kağıdı sağlık karnesi gibi belgeler zaten uygulamadan kaldırıldı.Bazı hastaneler vizite kağıdı istiyor o zamanda programdan çıkarır veya manuel hazırlar.
Bence personel özlük dosyası hazırlamakla işe koyulsun..Sonrasında kendisinden istenenler netleşince bizlede paylaşsın yardımcı olmaya çalışalım.


"İşçi özlük dosyası

MADDE 75. - İşveren çalıştırdığı her işçi için bir özlük dosyası düzenler. İşveren bu dosyada, işçinin kimlik bilgilerinin yanında, bu Kanun ve diğer kanunlar uyarınca düzenlemek zorunda olduğu her türlü belge ve kayıtları saklamak ve bunları istendiği zaman yetkili memur ve mercilere göstermek zorundadır.

İşveren, işçi hakkında edindiği bilgileri dürüstlük kuralları ve hukuka uygun olarak kullanmak ve gizli kalmasında işçinin haklı çıkarı bulunan bilgileri açıklamamakla yükümlüdür."

Söz konusu metin incelendiğinde işverenlerin çalıştırdıkları tüm işçiler için işyerinde işçi özlük dosyası oluşturması gerekmektedir. Bu özlük dosyasında; tüm belge ve bilgiler üçüncü şahıslardan saklı kalmak kaydıyla:

1- İşçi kimlik bilgileri, Nüfus Cüzdanı Sureti,
2- İşçi kimlik bilgileri, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
3- İkametgâh İlmühaberi,
4- Mezun olduğu okul diploma fotokopisi
5- Referansları ve CV' si
6- Kanun gereği iş sözleşmesi,
7- Sağlık Raporu,
8- Bazı işkolları için, periyodik olarak sağlık muayenelerinden geçirildiklerine dair rapor.
9- Özürlü işçi ise Sakatlık Raporu aslı veya fotokopisi,
10- Sakatlık İndiriminden yararlanabilmesi için ilgili deftardarlıktan indirim uygulanacağına dair yazı,
11- Sakat işçi için İşKur müracaat kayıt evrakı,
12- Adli sicil kaydı,
13- Eski hükümlü ise İşKur müracaat kayıt evrakı,
14- Terör mağduru ise İşKur müracaat kayıt evrakı,
15- Ödenen ücretlere ait hesap pusulalarının bir sureti,
16- Herhangi bir kanuni sebeple ücret kesme cezası uygulanırsa, yapılan kesintilerin sebebinin bildirildiği yazı,
17- Fazla çalışma için işçinin onayının alındığı yazı,
18- İşçilerin, iş sağlığı ve güvenliği konusunda ve karşı karşıya bulundukları mesleki riskler, alınması gerekli tedbirler ve yasal hak ve sorumluluklar konusunda bilgilendirildiklerine dair yazı.
19- İşin gereklerine göre bulunması gereken diğer evraklar,
bulunmalıdır.

Saygılar
 
Ynt: Personel özlük işleri

merhabalar bende personel işleri yapıyorum ben yaptıklarımı anlatayım personel girişi yapmak için (girişler bir sonraki gün oluyor.aynı gün olmaz ) ssk.gov.tr adresine girip kayıtlı şifrelerinizle girişini yapıyorsunuz aynı gün iptal edebilirsiniz ama 1 gün geçerse iptal ve değişiklik olamaz.orada adres telefon yaptığı iş vs dolduruyorsun .işçi çıkışlar için ilgili personelin çıkış puantajını muhasebe proğramından yapıyorsun ki işçi çıkışı yaparken 4 gün çalıştı ise 4 günlük ücreti yazman gerekiyor çıkışları 10 güne kadar verebilirsin ve verdiğin üzerinden 10 gün düzeltme yapabilirsin.vizite kağıdı kalktı tc si ile muayne olabiliyor.vizite kağıdıda çok özel bi durum olmadığı için artık vermene gerek yok. ay sonu bu giriş çıkışları biriktirip puantaj yapıyorsun ocak ayı mesela şubat ayının 23 ne kadar veriyorsun tahakkuk ödemesi ise ay sonu yaptığın puantajlardan muhasebe proğramında aylık bildirgeyi döküyorsun xml dosyası yaratıp ssk.gov.tr adresinden dosyayı çekiyorsun orada kontrol et var varsa bir problem seni uyarıyor üzerine gelip düzeltme yapıyorsun benim yaptığım şuan bu kadar.
 

Benzer konular

Üst