Sayın aygunh34,
Ben sizin ne demek istediğinizi anladım.
Ödediğiniz tutarı gösteren belgenin üzerinde yapışkanlı sıra ve seri numarasını gösteren bir bant olur bu bantta bulunan numarayı belge numarası olarak dikkate alacaksınız.Belgenin üzerinde PTT'nin mührü olacak bu mühürde tarih yazar bu tarihi belge tarihi olarak dikkate alacaksınız.Belgenin üzerinde birde elle yazılmış ödediğiniz rakam olur bu rakamı dikkate alacaksınız KDV hesaplamayacaksınız.
Muhasebe kaydını,
320 (Borç)
320 (Alacak)
700 lü hesaplar (Borç)
100(Alacak)
İyi Günler.
Sayın hawk,
Vergi Usul Kanununa ve Katma Değer Vergisi Kanununa tabii olmayan (belge üzerinde VUK ve KDV bilgileri bulunmayan) posta gönderi belgesini nasıl iç yüzde ile hesaplayacaksınız bana açıklarmısınız ?
İyi Günler.
sayın demiral,
yapmış olduğum alıntıyı , nerden yaptınız çok merak ediyorum gibi cümleler kurarak çok basit ve yanlış gibi ima eden cümleler kurmamanızı rica ediyorum,
Sayın Demiral; Posta hizmetleri (Pul vb.) %18 KDV'ne tabi değilmidir.?
Sayın hawk,
Paylaşılacak ve/veya tartışmaya konu olacak bir durum yok nereden alıntı yaptığınızı merak ediyorum.
Sizin kendi görüşünüz değil dolayısı ile alıntı yaptığınız yeri öğrenmek istiyorum sizce sakıncası varmı ?
Bana fayda sağlayacak bir bilgi gerekmiyor şuan için tarafıma fayda sağlayacağını neye dayanarak söylediniz ?
İyi Günler.
İlgili konuya yorum yazan sayın forumdaşlar,
Kaçırdığınız bilgi detay varki ben size açıklayayım. Posta gönderisi yaptığınızda size posta alındı belgesi teslim ederler oradaki rakam elle yazılır ve VUK ve KDV uygulamarına ait bir hükü üzerinde belirtilmez tüm bilgiler elle doldurulur ve en son rakamı memur elle yazarak size teslim eder işte bu belgede KDV hesaplanması yapılmaz.
İyi Günler.