Posta ile Yurtdışı Mal Satışında KDV Hk.

Üyelik
4 May 2014
Mesajlar
2
Konum
istanbul
merhaba,
internet üzerinden yurt dışına mal satıyorum, ürünleri posta veya kargo ile gönderiyorum. Para, paypal hesabımdan banka hesabıma TL ye çevrilerek aktarılıyor.
müşavirim "yurtdışı satışlarda kdv yok" dediği için bir süre kdv siz fatura kestim, daha sonra müşavirim "gümrük beyanı olmayan satışlarda kdv gerekiyormuş" dedi, bende kdv li fatura kesmeye başladım ancak maliyet artışından işlerim azaldı, konuyu araştırdım bu konuda tam bir ikilem hakim, davalara da konu olmuş, Göndediğim ürünlerin posta makbuzu veya kargo faturası da gider olarak kaydediliyor.
Konuyu bilen arkadaşların yorumlarını bekliyorum, saygılar
 
Sayın positive

Müşaviriniz kesinlikle haklı "yurtdışı satışlarda kdv yok" fakat TNT ve Posta ile Satışlarda en son 84 nolu KDV vergisi Tebliği ile yapılan düzenlemeyle Maliye Bakanlığı TNT,PTT vb.yollarla yurtdışına gönderilen ürünler için düzenlenen faturaların KDV'li kesilmesinin gerektiği,Eğer bu mallar GÇB (Gümrük Çıkış Beyannamesi) ile ihraç ediliyor ise ürünlerin faturası KDV'siz düzenlenecek.Diğer yönden PTT şubelerinde Konşimento yerine geçen Belge düzenlendiğinde faturalar Kdv'siz düzenlenmekte bu davalara konu olmaktadır.
 
Üst