Potansiyel Vergi Numarası

Üyelik
29 Mar 2012
Mesajlar
1
Merhabalar,

Forumda yeniyim bu konunun yeri tam olarak burası mıdır emin değilim eğer yanlış yere konu açtıysam özür dilerim.

Açıklığa kavuşturamadığım bir kaç sorum var yardımcı olursanız sevinirim.

İnternet üzerinden oyun ürünleri satışı yapıyoruz. KKTC de Uluslararası offshore bir şirketimiz var. Bu şirketimiz adına Türkiyeden potansiyel bir vergi numarası alırsak eğer (alabilir miyiz ondan da emin değilim alınabiliyorsa neler gerekli) Bu vergi numarası ile Türkiyedeki bankalarda kurumsal hesap açtırabilir miyiz ? Açtırabilirsek Türkiyedeki hesaplarımıza giren ve çıkan paranın vergisi ve muhabesebesinde muhattabımız Türkiye mi olacak yoksa KKTC mi ?

Şimdiden teşekkür ederim.
 
Ynt: Potansiyel Vergi Numarası

2006/1 Seri Nolu Vergi Kimlik Numarası İç Genelgesinin A-4 bölümünde yabancı tüzel kişiler için potansiyel vergi kimlik numarası verilmesiyle ilgili olarak aşağıdaki açıklamalara yer verilmiştir.

"4- Yabancı Tüzel Kişiler

4.1. Vergi mükellefiyetini gerektirecek bir faaliyet nedeniyle mükellef olan yabancı tüzel kişilere vergi kimlik numarası verilmesi işlemlerine eskiden olduğu gibi devam edilecektir.

4.2. Vergi mükellefiyetini gerektirecek bir faaliyeti olmadığı halde, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 8 inci maddesinin son fıkrası ile 4358 sayılı Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak çıkarılan tebliğlere istinaden ilgili gerçek ve tüzel kişilere vergi kimlik numarası ibraz etmek zorunda olan, yurt dışında yerleşik yabancı tüzel kişilerin potansiyel vergi kimlik numarası alması için kendi ülkelerinde geçerli kuruluş belgesinin Türkiye'nin o ülkede bulunan temsilciliğince onaylı Türkçe bir örneğini veya yabancı dilde onaylı kuruluş belgesinin tercüme bürolarınca tercüme edilmiş Türkçe bir örneğini ilgili vergi dairesine ibraz etmeleri halinde kendilerine potansiyel vergi kimlik numarası verilecektir.


Sizin sorunuzda gör KKTC'de kain şirket potansiyel vergi kimlik numarası alabilir. Ve bu kimlik numarasıyla Türkiyede ticari mevduat hesabı açtırabilirsiniz. Bu durumda hesaba giren ve çıkan paralar Türkiyede dar mükellef kurum olarak vergilendirilmesi gereken bir kazanç olmadığı sürece KKTC vergi mevzuatına göre işlem görecektir.
 

Benzer konular

Üst