Prim ödemesi hk

kaan070608

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 Haz 2008
Mesajlar
153
Konum
aydın
arkadaşlar kolay gelsin.işletme danışmanlık hizmeti verdiği başka bir firmayadan almış olduğu ücretlerden bir kısmını danışmanlık veren personele prim olarak ödemek istiyor.personel bir kişi olup ödenmek istenen ücret yaklaşık 15000 tl civarında.şimdi bu ücret personele nasıl ödenmesi gerekir.sgk pirmi ve gelir vergilerinden her ikisinede tabimidir.sgk primine tabi olursa ödmenin yapıldığı ayda sgk tavanını aşağacağı için ücretin tamamı başka ne şekilde ödenebilir.yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
 
Ynt: prim ödemesi hk

Yapılacak ödeme sgk primi ve gelir vergisine tabidir. SGK priminin tavanı aşan kısımları sonraki iki aya da yansıtılmak zorunda. Bu çalışanın ücreti düşükse sonraki iki aydaki prim kesintisi sorun yaratır. Bu nedenle 15.000 TL. aylara bölerek ödemenizi öneririm.
 
Ynt: prim ödemesi hk

teşekürler sayın bülent249. bu ödemenin sadece gelir vergisine tabi olacak şekilde başka bir ad altında yapılması mümkün değilmidir.örn. huzur hakkı , yolluk, tazminat gibi ödemeler primden muaf olması gibi. yani kısacası primden muaf sadece g.v.ne tabi bir ödeme yapılması mümkün değilmidir.personelin maaşı 2250 tl.bu arada.
 

Benzer konular

Üst