fonradar

Puantaj Kaydı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yiğit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Fason tekstil işi yapan bir işveren işyerinde sigortalı olan kişileri her ay puantaj tutarak işe geldikleri gün kadar sigortalı göstermek istiyor.Yani kişi o ay işe 5 gün geldiyse 5 gün 10 gün geldiyse 10 gün sigortalı göstermek istiyor.Ve bu puantaj kayıtlarını işçilere imzalatarak eksik gün bildirim formu ekinde ssk'ya verecek.

Benim sormak istediğim böyle bir işyerinde her ay eksik günleri puantaja dayandırmak doğrumudur.Yani işverenin her ay işçinin çalışmadığı günleri puantaj tutarak ispatlaması ssk'dan kabul görür mü?

Teşekkürler.

BUNUN İÇİN BELİRLİ SÜRELİ YANİ PARK TİME SÖZLEŞME YAPAR İSTERSE İSTERSE PUANTAJ KAYIT DEFTERİNİN FOTOKOPİSİNİ YADA KENDİ MEŞREBİNCE HAZIRLADIĞI DEFTERİN SURETİNİ (KARŞILIKLI İMZA İLE) KURUMA VERİR ANCAK BURDA MECBURİ OLAN EKSİK GÜN BİLDİRİM FORMUNUN VERİLMESİ BUNU KANITLAYAN EKLİ BELGE YUKARIDAKİLERDEN BİRİ OLABİLİR.

DOLAYISI İLE HER HALİKARDA EKSİK GÜN FORMU VERİLMELİ.

BİLDİĞİM KADARIYLA SÖZLEŞMEYİ BİRKEREYE MAHSUS VERMEK YETİYOR DİLEKÇE EKİNDE AMA YİNEDE SSK YA SORMADAN YAPILMAMALI ÇÜNKÜ BİLİNMEZ SSK ME YAPAR :)

SİZ YİNEDE HER AY BİLDİRİN..

giriş çıkış kartlarına kişilere imza attırıp fotokopi koyarsanız puantaj belgelerinin altına sözleşme yapmadan geçerli olur

bildirgenin dolayısı ile eksik gün formunun yasal süresi içinde puantaj belgesi ile verilmesinde sorun yaşamazsınız. ama ssk süre geçtikten sonra verilen puantaj kayıtlarını kabul etmiyor.

örnek puantaj belgesi var mıdır örnek x işçimiz ocak ayı 14.01.ve 15.01 işe gelmedi ise puantaj kaydı nasıl yapılıp sgk averilebilir örnek varsa

Fason tekstil işi yapan bir işveren işyerinde sigortalı olan kişileri her ay puantaj tutarak işe geldikleri gün kadar sigortalı göstermek istiyor.Yani kişi o ay işe 5 gün geldiyse 5 gün 10 gün geldiyse 10 gün sigortalı göstermek istiyor.Ve bu puantaj kayıtlarını işçilere imzalatarak eksik gün bildirim formu ekinde ssk'ya verecek.

"Taraflar iş sözleşmesini,Kanun hükümleriyle getirilen sınırlamalar saklı kalmak koşuluyla ihtiyaçlarına uygun türde düzenleyebilirler."M.9
"İşcinin normal haftalık çalışma süresinin,tam süreli iş sözleşmesiyle çalışan emsal işciye göre önemli ölçüde daha az belirlenmesi durumunda sözleşme kısmi süreli iş sözleşmesidir."M.13
İşyerinde bu şekil çalışma düzeni belirtildiği gibi ise bahsekonu çalışanlar ile Kısmi süreli iş sözleşmesi düzenlenmesi uygun olacaktır.

arkadaşlar bende bir şey danışmak istiyorum 10 günlük çalışan bir işçi için puantaj kaydı nasıl yapılır çalıştığı gün sayısı 9 tatil 1 seçiyorum yinede eksik gün uyarısı veriyor nerede yanlış yapıyorum :( işten ayrılış bildirgesini eksik günsüz bildirdim yardım lütfen