fonradar

Puantaj Kayıtları Sadece İnşaat İçin mi Uygulanır ?

SerhanSerhan

Tanınmış Üye
Üyelik
2 Ara 2013
Mesajlar
1,485
Konum
istanbul
Günaydın
İnşaat firması değiliz atölyede demir doğrama ve iskele imalatı yapmaktayız
Aralık ayında işçilerden 10-15 gün devamsızlık yapanlar oldu
Bu yaptığımız işte devamsızlık tutanağı yerine puantaj kayıtları tutup aylık puantaj tablosunu işçiye imzalatsak olur mu?
Yani inşaat dışındaki işyerlerinde de devamsızlıklar için puantaj düzenleyebilir miyiz? Yoksa puantaj sadece inşaat işinde çalışma için mi uygulanır? Teşekkürler
 
Olur tabi ama şöyle bir sorun çıkabilir ileride.

Atıyorum işçiyi devamsızlıktan dolayı işten çıkartmak istediniz. Elinizde devamsızlık tutanağı değil puantaj olacak. Buna istinaden çıkış yapmak isterseniz sorun yaşayabilirsiniz. Çünkü eksik gün olarakta devamsızlık değil puantaj kayıtları olarak bildirim olacak aylık bildirgelerde.
 
Sadece SGK yönünden değil her yönden tüm işyerlerinde Puantaj tutmakta yarar var,ayrıca puantaj bordro öncesi sağlam basamaktır,puantaj ne kadar doğru düzenlenirse bordrolarda o derece doğru/düzgün düzenlenmiş olur,hataları minimuma indirir,ayrıca her aya ait puantaja her işçi adına o ay görünen işçi hareketlerine ilişkin alt belgeler(yani izin rapor her türlü tutanak vs)eklenerek dosyalanmalı ki ileride sorun çıkması halinde gerekli belgelere sorunsuz ulaşılabilsin,ibraz edilebilsin.(tabi bu tüm belgelere işlenmesi halinde bilgisayar üzerindende ayrıca ulaşılabilir)
Devamsızlık noktası çok önemli bir konudur,bu durumun gereği zamanında mutlaka yapılmalıdır.
 

Benzer konular

Üst