Raporları 5 Günden Sonra Giriyor musunuz ?

Day-Dream

Tanınmış Üye
Üyelik
16 Ağu 2012
Mesajlar
1,858
Konum
İstanbul
Merhaba

İstirahat raporlarında o ay içinde genelde giriyoruz. 5 gün veya 10 günlük süreye uymuyoruz. Ceza gelir mi ?

Teşekkür ederim
 
Sevgili kardeşim,
5 günlük 10 günlük diye bir süre artık yok.Üzerinden uzun zaman geçti ama yanlış hatırlamıyorsam o süre,eksik gün bildirimi verilen dönemlerde;rapora dayalı bir eksik gün var ise ve bu bildirim verilmez ise kurum tarafından tebligat yapıldığında 5 gün içerisinde verilebileceği yönündeydi.Herhalde doğru hatırlıyorum.
Aksi halde, rapor süresi dolduğu andan itibaren rapor onayı yapılabilir veya o ayın bildirgesi verildikten sonra yapılmalıdır. Fakat bu raporlar herhangi bir nedenle kurum tarafından re'sen onaylanırsa (örnekleri var) o zaman firma tarafından onaylanmadığı için ipc kesilebiliyor.
Aksi halde kolay kolay ceza gelmez.Burada aslında asıl uyarıyı rapor alan işçiye yapmak lazım.Biz raporu onaylamadan veya bizim haberimiz olmadan rapor parası için kuruma başvurmayın demek lazım.
 
Tahsin ağabey çok teşekkür ederim.

Gmsi 1.taksit ödemesi yaparken damga vergisini de bölecek miyiz diye yıllar önce size sorduğum soruyu hatırladım bu sene öderken. Kaç sene önce yine yardımcı olmuştun Tahsin ağabey, hakkın ödenmez :)
 
Beyanname damga vergisi olan 1048 vergi kodlu 5035 açıklamalı damga vergisinden bahsediyorsan bu bölünmez maalesef. Diğerleri bölünebilir.
 
Üst