Resen Terk..

aşkınbulduk

Tanınmış Üye
yeni gelen bir mükellef oldu...

bu şahıs firması 2013 yılında resen terk olmuştur.Firmaların faturaları vs..belgeleri daireye verilmemiş.Hepsi mükellefte bulunmaktadır.

biz bugün tarihli açılış yaptık...aynı kişiye....şahıs firması...

memur faturaları getirin resen terki, normal kapanışa çevirelim dedi...Ancak ben tereddüt ediyorum...

resen terkin ( 2013 yılındaki ) bir zararı olurmu ? firma sahibi özel esaslara alınmışmıdır ?

faturaları götürmelimiyim ? yoksa hiç kurcalamıyayım mı ?

bende şirket kapatmıştım. sanırım özellikle faturaları iptal için istiyordur daire. bence 2013 tarihli kapanışı olsun , normal kapanış bile olsa en fazla kapanış bildirimi yapılmadı diye cüzzi bir ceza alır .

Sevgili kardeşim aşkınbulduk;

**yeni gelen bir mükellef oldu...

--Hayırlı olsun (Bütün Şişli'yi topladın.Kefenin cebi yok. Ziyaretimizde ancak kuru pasta çay)

**bu şahıs firması 2013 yılında resen terk olmuştur.Firmaların faturaları vs..belgeleri daireye verilmemiş.Hepsi mükellefte bulunmaktadır.

--Bu soruya cevap yazmadan bir sonraki soruyu yanıtlamak lazım

**biz bugün tarihli açılış yaptık...aynı kişiye....şahıs firması...

--2015 yılı itibariyle açılış yapman çok doğru olmuş.Çoğu meslektaş böyle işlemlerde hatalı davranıyor örneğin 2014 yılının Aralık ayında açsaydın senden 2014 yılının bütün beyannamelerini isterlerdi. Yeni yılda işe başlama bildirim formuyla yeni açılış gibi yapman doğru olmuş. Böylece resen kapanış ortadan kalkmış oldu

**memur faturaları getirin resen terki, normal kapanışa çevirelim dedi...Ancak ben tereddüt ediyorum...

--Yukarıda da yazdığım gibi açılış yaptıysan kapatmayacaksan gitmene gerek yok

**resen terkin ( 2013 yılındaki ) bir zararı olurmu ? firma sahibi özel esaslara alınmışmıdır ?

--Resen terkin 2013 yılına zararı olmaz. Bunu bağlı olduğun Vergi Dairesinden koda düşüp düşmediğini sorgulayabilirsin

**faturaları götürmelimiyim ? yoksa hiç kurcalamıyayım mı ?

--Gerek yok

Kullanırsanız eski faaliyetineze devam etmiş olduğunuzu belirtmiş olursunuz. Dolayısı ile resen terkten aktif mük. durumuna çevrilip aradaki tüm beyanlar istenebilir.