fonradar

Resmi Defterin Yanlış Yıla Yazdırlması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mayıs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2008 yılı yevmiye defterini 2007 yılı yevmiye defterine döktüm yanlışlıkla 140 sayfada farkına vardım
daha öncebaşına gelen varmı acaba ters çevirip arkasına yazdırsam olur mu acaba yoksa kaldığım yerden 2007den başlayıp mı devam edeyim.acill

Ynt: Resmi defterin yanlış yıla yazdırlması

Allah yardımcınız olsun. inşallah defteriniz incelenmez ve zaman aşımına uğrar.

2007 yi kaldığınız yerden yazdırmaya devam edip öncekilere iptal çekmenizden başka bir yol yok galiba benim bildiğim bu ama üstadlar ne der bilemem benim başıma gelmedi sadece fikir.
ama incelemede her türlü baş ağrısı çektirir.

öyle bir baş ağrısı çektirirki bir kutu ilaç yutulsa faydası olmaz.

efocan ın dediği yöntemden başka mantıklı bir yol yok. arkasına yazdırmayı hiç denemeyin. ne yapıp edin geriye kalan sayfalara sığdırın.

2008 yılını 2007 yılı defterine yazdırdığınıza göre, 2007 yılı defterinin süresi içerisinde yazdırılmadığını kendi elinizle tescil etmiş oldunuz. Bunun sonucunda çok ağır cezalarla karşılaşabilirsiniz. Defterinizi yok sayıp takdire gidebilirler, indirilecek kdvleriniz kabul edilmeyebilir. Ancak yinede 141. sayfadan başlayarak 2007 yılını döktürünüz inceleme sırasında belki gözden kaçıp fark edilmeyebilir. Ayrıca önümüzdeki günlerde vergilerin yapılandırılması ile ilgili kanun çıkacak bunu değerlendirmenizi öneririm.

bulent249 ' Alıntı:
inceleme sırasında belki gözden kaçıp fark edilmeyebilir.

sayın bulent249;
bu söylediğinize kendiniz inanıyormusunuz?
140 sayfa yazdırdıktan sonra farkına vardım diyor!!!

mayıs ' Alıntı:
2008 yılı yevmiye defterini 2007 yılı yevmiye defterine döktüm yanlışlıkla 140 sayfada farkına vardım
daha öncebaşına gelen varmı acaba ters çevirip arkasına yazdırsam olur mu acaba yoksa kaldığım yerden 2007den başlayıp mı devam edeyim.acill

Ters çevirip yazmayın, yanlış sayfalara iptal çekip devam edin. Şayet defteriniz yetmiyorsa yapılacak şey ek defter tasdik ettirmeniz. Daha sonra ana hesaplar bazında dökün, küçük puntolarla defteri yazdırın. Bişekilde halledilir, sıkmayın canınızı.

Selamlar
Öncelikle geçmiş olsun.Olasılığı düşük ama bir ihtimal daha var.Eğer 2007 den beri aynı noterle çalışıyorsanız durumu bahsedin.Belki o defterleri imha ederek aynı yevmiye numaraları ile yenilerini tekrar onaylayabilir.Yasal değil tabiki ama bu şekilde yapıldığınıda gördüm.
Saygılar.

twolf ' Alıntı:
Selamlar
Öncelikle geçmiş olsun.Olasılığı düşük ama bir ihtimal daha var.Eğer 2007 den beri aynı noterle çalışıyorsanız durumu bahsedin.Belki o defterleri imha ederek aynı yevmiye numaraları ile yenilerini tekrar onaylayabilir.Yasal değil tabiki ama bu şekilde yapıldığınıda gördüm.
Saygılar.

noter yeminini bozup bir fakire yemin parası öderse, yada 3 gün oruç tutarsa olur tabi. :)

twolf ' Alıntı:
Selamlar
Saygılar.

Güzel fikirde yeni yevmiye numarası almasına gerek yok. Sonuçta numaratörleri elle değiştiriyorlar. Aynı yemiye numarasınıı basarak yeniden onay yapabiliirler. Çözüm üretmek bizim işimiz.

NİSANLI ' Alıntı:
twolf ' Alıntı:
Selamlar
Saygılar.

Güzel fikirde yeni yevmiye numarası almasına gerek yok. Sonuçta numaratörleri elle değiştiriyorlar. Aynı yemiye numarasınıı basarak yeniden onay yapabiliirler. Çözüm üretmek bizim işimiz.

bunu yapacak noter varmı peki?

NİSANLI ' Alıntı:
twolf ' Alıntı:
Selamlar
Saygılar.

bu biraz hayal üretmek gibi olmuş. Bunu yapacak noter bulamazsınız. Herşey bu kadar basit yüzeysel değil, o nedenle biraz çözüm yerine hayalciliğe kaçılmış.

İlhan Tekiner ' Alıntı:
NİSANLI ' Alıntı:
twolf ' Alıntı:
Selamlar
Saygılar.

bu biraz hayal üretmek gibi olmuş. Bunu yapacak noter bulamazsınız. Herşey bu kadar basit yüzeysel değil, o nedenle biraz çözüm yerine hayalciliğe kaçılmış.

Kapalı kapıları hiç açmamış gibisiniz.

defter sayfa sayıları aynı ise 1.sayfalarını değiştirseniz olmaz mı ? 2007 yi 2008 e 2008 i 2007 ye

Matrah artırımı çözüm olur mü? (sadece vergisel yonden)

emari ' Alıntı:
defter sayfa sayıları aynı ise 1.sayfalarını değiştirseniz olmaz mı ? 2007 yi 2008 e 2008 i 2007 ye

Eğer bu fikri uygulamaya koyarsa sadece 1. sayfa değil son sayfayı da değiştirmeli. Malum son sayfada da yevmiye numarası yazıyor.

Matrah artırımı ile 2007 yılı defterleriniz inceleme dışında kalır. Ancak yasa henüz çıkmadığı için net bir şey söylemek mümkün değil.

Arkadaşlar aynısı oldu bize de 2013 e 2012 yazdırmış firma

Bir ... Durumu var ancak sıvama olmaması için sizce ne yapalım?