fonradar

Restaurant Cafe Bar

Üyelik
4 Ara 2009
Mesajlar
21
Konum
İstanbul
Merhabalar arkadaşlar.
Restaurant Cafe Bar olarak hizmet vereceğimiz şirketimiz var.

3 konuda bilgi almak istiyorum

1.) Şirketimiz lokanta tarzı olduğu için malzeme alışları (yaş gıda-kuru gıda-et-balık-alkollü-alkolsüz içecekler) ile ilgili hangi malzeme alış hesab/hesaplarını kullanmalıyım

2.) Mutfak ve lokantada kullanılacak tabak çanak vs malzemeleri hangi hesaba atmalıyım

3.) Stok kayıt yöntemlerinde hangi stok yöntemini kullanmam gerekir.

Şimdiden teşekkür ederim. İyi günler
 
Ynt: Restaurant Cafe Bar

cluuberzone ' Alıntı:
Merhabalar arkadaşlar.
Restaurant Cafe Bar olarak hizmet vereceğimiz şirketimiz var.

3 konuda bilgi almak istiyorum

1.) Şirketimiz lokanta tarzı olduğu için malzeme alışları (yaş gıda-kuru gıda-et-balık-alkollü-alkolsüz içecekler) ile ilgili hangi malzeme alış hesab/hesaplarını kullanmalıyım

-150 hesap uygun olur.Ancak yukarda saydıklarınızla yemek hizmeti verecekseniz.Alım satım içinse

153 hesap uygun olur.Eğer herikisi hizmet ve alım satım o zaman her iki hesabın kullanılması uygun olur



2.) Mutfak ve lokantada kullanılacak tabak çanak vs malzemeleri hangi hesaba atmalıyım

-Demirbaşlar hesabında (Burda şöyle bir yanılgıya düşmeyin işte 1 çatalın fiyatı veya tabağın fiyatı vs. bunları topluca gözönünde tutun asgari rakamın altında kalsa bile demirbaş hes.alın)


3.) Stok kayıt yöntemlerinde hangi stok yöntemini kullanmam gerekir.

-Ağırlık ortalama maliyet
 
Üst