Restaurant Cafe Bar

Üyelik
4 Ara 2009
Mesajlar
21
Konum
İstanbul
Merhabalar arkadaşlar.
Restaurant Cafe Bar olarak hizmet vereceğimiz şirketimiz var.

3 konuda bilgi almak istiyorum

1.) Şirketimiz lokanta tarzı olduğu için malzeme alışları (yaş gıda-kuru gıda-et-balık-alkollü-alkolsüz içecekler) ile ilgili hangi malzeme alış hesab/hesaplarını kullanmalıyım

2.) Mutfak ve lokantada kullanılacak tabak çanak vs malzemeleri hangi hesaba atmalıyım

3.) Stok kayıt yöntemlerinde hangi stok yöntemini kullanmam gerekir.

Şimdiden teşekkür ederim. İyi günler
 

ferhat

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Haz 2005
Mesajlar
5,710
Konum
İSTANBUL
Ynt: Restaurant Cafe Bar

cluuberzone ' Alıntı:
Merhabalar arkadaşlar.
Restaurant Cafe Bar olarak hizmet vereceğimiz şirketimiz var.

3 konuda bilgi almak istiyorum

1.) Şirketimiz lokanta tarzı olduğu için malzeme alışları (yaş gıda-kuru gıda-et-balık-alkollü-alkolsüz içecekler) ile ilgili hangi malzeme alış hesab/hesaplarını kullanmalıyım

-150 hesap uygun olur.Ancak yukarda saydıklarınızla yemek hizmeti verecekseniz.Alım satım içinse

153 hesap uygun olur.Eğer herikisi hizmet ve alım satım o zaman her iki hesabın kullanılması uygun olur



2.) Mutfak ve lokantada kullanılacak tabak çanak vs malzemeleri hangi hesaba atmalıyım

-Demirbaşlar hesabında (Burda şöyle bir yanılgıya düşmeyin işte 1 çatalın fiyatı veya tabağın fiyatı vs. bunları topluca gözönünde tutun asgari rakamın altında kalsa bile demirbaş hes.alın)


3.) Stok kayıt yöntemlerinde hangi stok yöntemini kullanmam gerekir.

-Ağırlık ortalama maliyet
 
Üst