Restorant (Geçici kapanışı vergi dairesine bildirmek gerekiyor mu?)

  • Konbuyu başlatan keating
  • Başlangıç tarihi
K

keating

Ziyaretçi
Günaydın,
Bir mükellefimiz içkili restorant işi yapıyor. Ramazan ayı boyunca iş yeri kapalı olacak. 1 ay kdv için boş beyanname mi vereceğiz. Bu geçici kapanışı vergi dairesine bildirmek gerekiyor mu? Bununla ilgii neler yapmam gererkiyor?
İyi çalışmalar
 
Ynt: Restorant

Birşey yapmanıza gerek yok.Beyannameyi boşta olsa vermeniz gerekiyor.

Ama isterseniz; vergi dairesi ve mükellef ilişkileri açısından bilgilendirme dilekçesi verebilirsiniz.
 
Ynt: Restorant (Geçici kapanışı vergi dairesine bildirmek gerekiyor mu?)

Aslında dilekçe vermeye gerek yokmuş ama mükellefim İlla ver diyor şimdide aradan 10 gün geçti şu anda dilekçe versek problem yaratırmı acaba saygılar diyecezki 13/09/07 den itibaren 1 ay uygunmudur
 
Ynt: Restorant (Geçici kapanışı vergi dairesine bildirmek gerekiyor mu?)

Tarihte verebilirsiniz, uygundur.Hatta ramazan ayı boyunca kapalı duracağız diye de yazabilirsiniz.Sonuçta vergi dairesindeki memurlarda insan ve Türkiye'de yaşıyorlar.Durumu anlarlar.

Vermesenizde sorun çıkmayacak bir dilekçeyi, geç vermekten dolayı sorun çıkacağını sanmıyorum.
 
Ynt: Restorant (Geçici kapanışı vergi dairesine bildirmek gerekiyor mu?)

değerli arkadaşım "1 ay kdv için boş beyanname mi vereceğiz." demişsiniz ama KDV beyanını boş veremezsiniz ki,eğer sadece ramazan dolayısıyla kapalı kalacaksa 12 Eylül 2007 ye kadar satış yapıyor olmalıydı işyeri ve yine 12 Ekimden sonra da satış yapacaktır.Bu kısım haricinde dilekçe ile bildirmek konusunda illaki ısrarcı iseniz bildirin,zaten dilekçe vermek için 30 gün süre var(eğer hafızam yanıltmıyorsa),o da ramazan ayına denk geliyor.
 
Üst