serhat durmus
Katkı Sunan Üye
- Üyelik
- 14 Haz 2005
- Mesajlar
- 367
restourantlarda üretim giderlerimi yoksa hizmet üretim giderlerimi kullanılmalı yani 730, mu 740 mı? ayrıca stoğa alınan yani 150 nolu hesaplardan 710 mı gitmeli yoksa 740 mı ?
740 kullanılmaz denilmiş. peki stoklanabilir nitelikli yapılan alışlarda (örneğin 1 çuval pirinç, şeker, un....) yılsonuna devredebilecek ilk madde leri ilgili dönemde 740 hesabına atarsak takip eden dönemde de kullanılacak ve giderleştirilebilecek bir kalemi alış anında kullanmadan giderleştirmiş oluruz. ve bildiğim birçok restaurant bu gibi alışlar yapar.
iyi çalışmalar
tabiki 740 da kullanılır.sonuçta bir hizmet işletmesi. ama 150 nolu hesabı hiç kullanmazsak her aldığını hiç devretmeden kullanmış anlamı çıkar.