Ruhları Şad Olsun.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nane
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
N

nane

Ziyaretçi
Bu VAtan Uğruna Gözünü Kırpmadan Canın Feda Eden Şehitlerimizin Ruhları Şad Olsun.

...İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici bedhahların olacaktır.
...
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

705283858.jpg

canakkale.jpg

Ynt: Ruhları Şad Olsun.

Mevzuu Vatan'sa Gerisi Teferruat, Bakıpta İntikam Yemini etmemek Mümkün Değil

Vatan sağolsun

Söküldü tırnağım yordu zindanlar
Kahpe çıktı yüzüme dostça bakanlar
Silin göz yaşınızı silin analar
Şehit oldu,şehit bizden kopanlar

Çilelidir ceddim, çile yıldırmaz
Başı koltuğunda şehit aldırmaz.
Mekanı bilinmez,mekan sorulmaz
Silin göz yaşınızı silin analar

Bu davada can buldu binlerce vücut
Yastamı gönüller,hayramı dildeki sükut
Ölmedi yaşıyor hala o yiğit,
Silin göz yaşını silin analar

Yinede yangında yürekler bir-bir
Üstünü örtüyor dillerde tekbir
Cennet bahçesini süsleyen kabir
Silin göz yaşını silin analar

Bütün Türk halkının başı sağolsun.

Komando Olmak

Olur ya bir çatışmada ölürsem
Arkamdan yas tutmayın
Bırakın toprağımda rahat içinde yatayım

Bedenimden komandomu çıkarmayın
Onlar benim gururumdur
Ölünce kefenim olacak

Başımdan mavi beremi çıkarmayın
O benim şanım şerefim olacak

Ayağımdan botlarımı çıkarmayın
Onlar nice yollar aşacak
Şehit olursam Sırat Köprüsü"nden geçecek

Elimden tüfeğimi almayın
O benim mezarıma sembol olacak

Yaramın kanını silmeyin
Ahirette hesabı sorulacak

Göğsümden kör kurşunu çıkarmayın
O benim madalyam olacak.

(Jandarma Komando Onbaşı Zekeriya Gözyuman)

Not: Bu dizeler, 12 Aralık 1993 günü saat 21.00"de Hakkari-Çukurca-Üzümlü sınır karakolunda şehit düşen Jandarma Komando Onbaşı Zekeriya Gözyuman"ın üzerinden çıkmıştır. Allah rahmet eylesin

Bu memleket öyle evlatlar yetiştirirki, gerektiğinde gözünü kırpmadan VATAN' ı için canını bile verir.
Al bayrağım dalgalandıkça, son Türke kadar, ŞEHİT olmaya hazırız.Cennet meleklerinin ruhu şad olsun.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.!

Allah Ana ve Babalarına sabır versin.unutmayalım hepsinin üzerimizde hakkı var.

ZAMAN BİRLİK OLMA ZAMANIDIR... BÜTÜN KAYGILARI, KORKULARI, ENDİŞELERİ BİR KENARA BIRAKARAK "TEK VÜCUT OLMA ZAMANIDIR"..

"ZAMAN BİRLİK ZAMANIDIR."

"Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur."

Büyük Lider 'in gençliğe hitabesinde ki bu sözler sanırım bugünleri anlatıyor.

"Hepimiz MEHMETİZ"

YARALI MEHMETÇİK DAĞLICA TABUR BASKININI ANLATTI
Bizi bilen biri 'Buraya gelebilirsiniz burası savunmasız' demiş..

23.10.2007 07:51
PKK saldırısında 12 şehit veren Hakkari'nin Dağlıca köyündeki piyade taburunda yaralanan kahraman erlerden biri, o gece yaşananları yakınlarına anlattı. Hastaneden, kendisini telefonla arayan yakınları ile görüşen Mehmetçik, "Çatışma saatlerce sürdü. O kadar kurşun sıktık ki, mühimmatımız bitti. Bendeki şarjörler bitince, şehit olan arkadaşlarımızın şarjörlerini aldım. Beş şarjör bitirdim" dedi. Halen askeri bir hastanede tedavi altında tutulan ve durumu iyi olan Dağlıca Taburu'nun kahraman gazisi bazı arkadaşlarının da kaçırıldığını söyledi. İşte kahraman askerin anlattıkları:

KÖSTEBEK KUŞKUSU

"Cumartesi'yi pazara bağlayan gece yarısı, birliğimize sızma yaptılar. Çok kalabalıklardı. Ve çok yüklü gelmişlerdi. Biz tepede 50 kişiydik. Uyuma şansımız yoktu. Tepe emniyetini alıyorduk. Çok yakınımızda olduklarını biliyorduk, sesleri geliyordu. Telsiz konuşmalarını da dinliyorduk. Üstlerimizden öğrendiğime göre, içimizden, bizi bilen biri 'Buraya gelebilirsiniz, Burası savunmasız demiş... Bir anda geldiler.. Her yerden çıkıyorlardı. Özellikle üst bölgeyi çevrelediler. Biz iki gün öncesine kadar biliyorduk geleceklerini. Çok kalabalıklardı. Adamların nöbet tuttuklarını, doldur boşalt yaptıklarını, şarjörlerini değiştirdikler değiştirdiklerini her şeyi gördük. Hem termal kamera, hem nikon hem de gece görüş var. Her şeyi gördük. Bizimkiler sekiz kilometre öbür tarafa 3- 4 tane havan attı.

SAYILARI 150'DEN ÇOKTU

Gelenlerin sayısı 150'nin üstündeydi diye tahmin ediyorum. Çünkü üç bölgeyi yuvarlak içine aldılar. Hepimiz uyanıktık. Saat gece 12'yi 20 geçe başladı. Saat 4'e çeyrek kala kobra helikopterler geldi. O saate kadar hep savunmaya çalıştık. Mühimmatımız bitti. Bende üç şarjör kaldı. Şehit olan arkadaşlarımızın şarjörlerini aldım. Beş şarjör bitirdim. El bombası pimi çektim. Bir tane hücüm yeleği buldum. Onlar üstten ve arkadan saldırdılar. Biz önden bekliyorduk. Bizim inip, çıkamayacağımız yerlerden geldiler. Bunları önceden tespit etmiştik. Benim onbeş metre ilerimdeydi adamlar. Kürtçe falan konuşuyorlardı. İsimlerini falan hep duydum. Roketleri vardı. Çok sağlam gelmişlerdi. Doçka (bir tür uçaksavar) bile getirmiş adamlar. Çok ağır bir silah. Silahlar, el bombaları....Bizden 7-8 kişi şehit düştü. Biz 50 kişiydik. 20 kişi kaldık. 14'ü hastanede burada. Sağlamlar. Gerisi ya onlarla gitti. Ya da şehit oldu.

YARALILARI TAŞIDIM

Sonra kobralar bastırmaya başlayınca çocukları aldılar, gittiler. Ben bir tanesini vurdum diye sanıyorum. Çünkü el bombası pimi sesini duydum. On metre yukarımdaydı. Biz aşağıdaydık. Benim yanımda çok arkadaşım öldü. İki tanesini sırtımda taşıdım helikoptere. Onlar gidince sağdan soldan yaralıları topladık. Ben de yaralıyım ama diğer diğer çocuklara göre iyiyim. Sağlığımda bir sorun yok..."

Sabah

Kaçırılan Askerlerimizin Fotoları
g9.jpg

6.jpg

5.jpg

2.jpg

Orgeneral Büyükanıt: Şiddete kaçmayın

Türkiye dün ayaktaydı. Dağlıca'da şehit edilen 12 askerin cenaze törenleri teröre lanet mitingleri gibiydi. Sadece şehit cenazesi olan illerde değil, Türkiye'nin dört bir tarafında halk teröre karşı sokağa dökülmüştü. Her meslekten ve her yaştan onbinlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla PKK'yı ve terörü protesto ettiler.
Türkiye'nin bütün kentlerindeki manzara teröre karşı ulusal bir tepkiyi yansıtıyordu. Askere gitmek isteyen gençler, "Bizi de askere alın" diyerek haykıran kızlar, anneler, babalar bayrak dalgalandırıyordu.

"Gurur duydum"

Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt'a dün bu manzarayı sordum.
Cenaze törenlerini, yürüyüşleri ve tepkileri yakından izlediğini söyleyen Org. Büyükanıt, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Türk milleti duyarlılığını gösteriyor, ulusal birliğini sergiliyor, terörü lanetliyor ve tepki gösteriyor. Bu duyguyu paylaşmamak mümkün değil. Büyük saygıyla karşılıyorum, gurur duyuyorum."

"Şiddete kaçmayalım"

Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, vatandaşların duygularını yansıtırken, tepkilerini gösterirken sağduyuyu elden bırakmamalarının da çok önemli olduğunu söyleyerek şu çağrıyı yaptı:
"Vatandaşımızın duyarlılığını çok iyi anlıyorum ve takdir ediyorum. Ancak bunu yaparken tepkilerin kontrolden çıkmaması da çok önemli. Şiddete kaçılmaması büyük önem taşıyor. Böyle günlerde itidali elden bırakmamak lazım."

"Oyuna gelmeyelim"

Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, terör örgütü hedeflerinden birisinin de toplumda etnik bir çatışma yaratmak, vatandaşı birbirine düşürmek olduğunu vurguladı. Org. Büyükanıt, "Bu oyuna gelmeyelim" çağrısını yaptı ve şöyle konuştu:
"Terör örgütü iç çatışmayı hedefler. Yıllardan beri yapmaya çalıştığı budur ama vatandaşlarımız bu tuzağa düşmemiş, bu oyuna gelmemişlerdir. Bundan sonra da bu tuzağa düşmemek, bu oyuna gelmemek gerekir. Benim vatandaşlarımdan ricam sağduyuyu elden bırakmamalarıdır."

"Sivas örnek olsun"

Org. Büyükanıt, önceki gün oynanan Sivasspor-Vestel Manisaspor maçında gösterilen sağduyulu duyarlılığın örnek alınmasını istedi.
Org. Büyükanıt, izlerken çok duygulandığını belirttiği görüntüyü şöyle aktardı:
"Sivasspor-Vestel Manisaspor maçında 15 bin izleyici vardı. Tribünlerde 15 bin bayrak dalgalanıyordu, çok güzel bir görüntüydü. Vatandaşımız tepkisini tribünlerde çok güzel yansıtıyordu. Çok duygulandıran bir manzaraydı. Maçın sonunda Sivasspor Başkanı, bu görüntüye teşekkür ettikten sonra, 'Şimdi herkes evlerine' diyerek çok güzel bir çağrı yaptı."

TSK muktedirdir

Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt, terörle mücadele konusunda kimsenin endişe duymasına gerek olmadığını da vurguladı ve şöyle konuştu:
"Kimse endişe etmesin, telaş etmesin, TSK muktedirdir. TSK, güvenlik güçlerimiz bu işin üstesinden gelecek güçtedir. Her zaman söylediğim gibi tekrar ediyorum: Kimsenin gücü bu ülkeyi bölmeye yetmez."

Reuters: Türk uçakları Irak'taki PKK hedeflerini iki gün bombaladı

Reuters ajansının haberine göre Türk savaş uçakları Irak sınırının içindeki PKK hedeflerini bombaladı. Aynı habere göre askeri yetkililer hava operasyonlarının pazardan salıya kadar yapıldığını doğruladı.

Yapılan açıklamada savaş uçaklarının 20, yer birliklerinin ise 10 km Irak sınırından içeri girdikleri ve 34 teröristin öldürüldüğü bildirildi. Açıklamada saldırıların küçük sortilerden oluştuğu ve ABD ve Irak'ın karşı çıktığı geniş çaplı operasyonun olmadığı da yer aldı. Askeri yetkili bugün benzeri bir saldırının gerçekleşmediğini belirterek operasyonda yer alan birliklerin Türkiye'ye geri döndüğünü söyledi.

Milliyet