Ruhsat ücreti ne kadar?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan paok83
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ruhsat ücreti ne kadar?

kardeş . smmm sınavını kazandıktan sonra türmobdan evraklar geliyo . odaya kayıt yaptırdıktan 3 ay sonra ruhsatını törenle alıyorsun .
ruhsat ücretleri de aynen şöyle ;

ruhsat bedeli ; 810 tl
inşaat fonu ; 150 tl
eğitim fonu ; 150 tl
sosyal yard. dayanışma fonu ; 150 tl
kimlik bedeli ; 70 tl .
türmoba ödenen toplam ; 1330 tl . oluyor .

oda maktu aidat 2011 yılı için ; 230 tl
oda kayıt ücreti , 350 tl
odaya ödenen toplam ; 580 tl

genel toplamda ödenen ; 1910 tl

odadan başvurup ödemek istersen kredi kartlarına taksit yapıyolar . bonusa 6 taksit , worldkarta 9 taksit .

eğer fiili olarak şuan çalışmıyorsan , ssk dan alacağın bir hizmet dökümü ve oda aidatı yüzde 50 ödeme formu ile birlikte başvurunca odaya ödeyeceğin tutarın yarısını ödüyorsun . yani 290 tl . ama bu durumda da ilk senen ymm stajından sayılmıyor eksik aidat ödediğin için . artık 10 senelik ymmm stajını büro açarak yapmak yok . normal bir işyerinde ssk lı çalıştığın ve aidatını tam ödediğin sürece 10 senelik çalışmam ymm stajı sayılıyor .

hemen ek iş bulmamız gerek :D bu neee anammm

Selam arkadaşlar,

2010/2. Dönem SMMM yeterlilik sınavına yaşadığım kazada yaralandığım için katılamadım ve raporumu odaya verdim, orda bana 3 ay sonra bana mazeret sınavı yapacaklarını yazı ile bildirdi ama o mazaret sınavına gerek olmadan ben bu hafta SMMM oldum bile. 3 ders için ödediğim para ne olacak sizce?

cok saçma bir mantık..
bu mali müşavirlik bana 10 bın tl ye patladı....
geri dönüşü var mı??hayır...
ama yıne meslek mensubu olmak güzel..
eskıden muhasebecıyım diyordum..şimdi mali müşavir...
kalite var!!!

bozulan saglıgımın ve pskolojimin düzelmesi için en az 10 bin daha harcamam lazım

Bugün hayırlısıyla kaydımı yaptırdım 6 taksitte bayıldım. Bir tek büro açacaklara ekstradan kaşe ücreti varmış oda 145 TL mi ne dediler o kadar Allah çalışıp emek veren herkese nasip etsin ne diyim.

stonhand ' Alıntı:
Bugün hayırlısıyla kaydımı yaptırdım 6 taksitte bayıldım. Bir tek büro açacaklara ekstradan kaşe ücreti varmış oda 145 TL mi ne dediler o kadar Allah çalışıp emek veren herkese nasip etsin ne diyim.

Hayırlı olsun Hüseyin, Allah muvaffak etsin.:)

stonhand ' Alıntı:

ne zaman sınavı verdınız?

arakadaşlar ryhsat için ücret ve harçların yatrılacağı hesap numaralarına nerelerden ulaşırız?

paok83 ' Alıntı:
stonhand ' Alıntı:

ne zaman sınavı verdınız?

ne zaman derken dün ;D

Allegro ' Alıntı:
Selam arkadaşlar,

2010/2. Dönem SMMM yeterlilik sınavına yaşadığım kazada yaralandığım için katılamadım ve raporumu odaya verdim, orda bana 3 ay sonra bana mazeret sınavı yapacaklarını yazı ile bildirdi ama o mazaret sınavına gerek olmadan ben bu hafta SMMM oldum bile. 3 ders için ödediğim para ne olacak sizce?

Sınava gerek kalmadan SMMM oldum cümlenizi anlamadım :)
stonhand ' Alıntı:

Kıytırıktan kaşeye evet o parayı veriyoruz :-)
Tekrar hayırlı olsun Hüseyin... Çabuk bitir işlerini :-)