Ynt: Sadece Vergi Mevzuatı kalanlar buraya
Son sınavda, 6183 AATUHK'ten soru gelmedi. Ben gelmesini yine beklemiyorum. Sizce soru gelebilir mi ?
Ayrıca, KV'den Transfer Fiyatlandırması, KDV'den hizmet sayılan haller veya indirilemeyecek-indirilecek KDV konularına GV'den uygulama olarak SMK ve GMSİ ile ilgili karışık GV beyanname hazırlatma tarzı soru gelebilir. Ancak her MART sınavında adayların doğal olarak beklediği karışık GV beyanname hazırlatma uygulama sorusunun gelmeyerek süpriz de yapılabilir. Hazırlıklı olmakta fayda var.
Gerçi Son 3 yılın MART sınavlarında çıkan uygulama sorularına baktığımda,
2008/1 sınavında VUK cezalarla ilgili
2009/1 GV Beyanname
2010/1 GV Beyanname,
soruları gelmiş.Sonuç olarak mart ayındaki sınavda genellikle GV ile ilgili bir uygulama sorusu sorulması olası görülüyor. Ancak geçtiğimiz Aralık/2010 sınavının kolay bir sınav olduğu ve bu sınavın biraz çetin olabileceği varsayımı altında bu sınavda uygulama olarak GV'den soru gelmemesi de ihtimal dahilinde. Hatta bence gelmeme ihtimali gelme ihtimaliyle eşit. Bu sebepten ötürü, KV da en nihatinde 1 ay sonra verilecek ve o da bu döneme rastlıyor ve güncel sayılabilir. O yüzden bence transfer fiyatlandırması, dar mükelleflerin ana merkeze kazanç aktarımlarıyla, Kontrol Edilen Yabancı Kurum kazancı, Örtülü Kazanç konularıyla ilgili bir uygulama sorusu da beklenebilir, diye düşünüyorum.