fonradar

Sağlık Raporu Sonrası İşveren İşe Çağırması Yasal mı ?

Üyelik
12 Ağu 2014
Mesajlar
74
Konum
istanbul
1 yıldır kamu kurumunda taşerona bağlı meslek elemanı olarak çalışmaktayım. Bir günlük(Cuma günü) rapor aldım ve raporu iş yerine fax'ladım. Aylık mesai çizelgesinde cumartesi ve pazar günü çalışmıyor görünüyorum. Cuma akşam saat 7'de cumartesi günü işe gelmem ilgili telefonla arandım. Mesai çizelgesi de cumartesi çalışıyor olarak değiştirilmiş. Cumartesi işe gitmedim ve işe gitmemidiğimle ilgili tutanak tutuldu. İş verenin gerekli gördüğü takdirde işçiyi işe çağırma hakkı var mı? ne yapabilirz? Hangi haklara sahibiz?
 
Eğer cumartesi günü raporunuz yoksa işveren sizi işe çağırabilir.Ancak cumartesi ve pazar günleri çalışmıyorum demişsiniz.Eğer haftalık 45 saat çalışmayı tamamladıysanız ve cumartesi işe giderseniz o gün için 2 katı ücret almanız gerekiyor.O gün zaten tatildi birde mesai yaptınız çünkü.
 
Elinde değiştirilmeden önceki vardiya planın varsa seni cumhurbaşkanı bile işe çağıramaz kardeşim. Merak etme. Bunlar senin 1 günlük rapor süreni absorbe etmek için anında vardiya sistemi ile oynamışlar, tamamen etik dışı. Ayrıca Cumartesi günü haftalık çalışma saatlerinin dışında bir çalışma ise en az %50 saat ücreti ile çalışıyorsun demektir. 2 katı felan değil. buna da dikkat et.
 
Elinde değiştirilmeden önceki vardiya planın varsa seni cumhurbaşkanı bile işe çağıramaz kardeşim..
Cumhur başkanı çağıramasa da; eğer fazla çalışma yapacağına dair her yıl alınan o onay kağıdı imzalanmışsa,
her işveren çağırabilir .

Cumartesi günü için de 2 katı ücret ödenmesi gerekemz eğer sözleşmede belirtilmemişse, %50 arttırılmış saat ücreti ödenmesi gerekir.
 
Taşerona bağlı olarak kamuda çalışmaktayım. Fazla mesai diye bir şey yok bizde. Rapor sonrası çağırdığında, fazla mesaiyi ücreti yerine uygun bir günde izin vermek zorunda değil mi?
 
Fazla çalışma , 45 saati aşan çalışma süresidir,
normal çalışma saatleri ile 45 saatlik süreyi tamamladığınız bir haftada 1 gün rapor aldığınızda, çalışma saatiniz 45 saatin altında kalacağından %50 zamlı ödemek veya talep ederseniz izin olarak kullandırma zorunluluğu da doğmuyor.
 

Benzer konular

Üst