fonradar

Şahıs Firması ile A.Ş Firması KDV İndirimi

Üyelik
20 Ağu 2013
Mesajlar
4
Konum
İstanbul
Merhabalar 03.07.2013 tarihi itibari ile şahıs firmamız ile Aş firması kurup birleşme yaptık , fakat Temmuz için hem şahıs firmamızdan hemde aş firmamız için KDV vereceğiz , şahıs firmamızdan Temmuz ayı için devreden KDV çıkmakta , bu devreden KDV yi aş firmamızdan Temmuz beyannamesinde indirimler kısmından indirim yapabilirmiyim ?
 
Son düzenleme:
Yapılabilir, birleşmelerde tüm hesaplar bir kül halinde diğerine ilave edilerek birleşir.
 
Cevabınız için Çok Teşekkür ederim.

Peki Bu indirimi İndirimler Kısmında Şahıs Firmasından Devreden KDV yi Bu döneme ait indirimler kısmını seçerek verirsem daha iyi olur değil mi ? , çünkü A.Ş nin Beyannamesini verirken A.Ş. ninde İndirilecek KDV si de mevcut iki satırda İndirilecek KDV yi yazıp , oranlara göre dağılımın da sadece A.Ş. nin Dağılımını yapmam gerekiyor değilmi?

Çok soru sordum ama :(
 
Sadece A.Ş.' nin dağılımını yapmana e-byn programı izin vermez. Ya onu da kdv dağılımının içine koyman gerekir, ya da devreden kdv' ye yazman gerekir.
Devreden kdv' ye yazman daha doğru olur düşüncesindeyim, çünkü olması gereken de budur zaten, yanlış bir şey yapılmıyor. Birleşmeden doğduğu belli, izah edilebilir.
İndirilecek Kdv' ye yazayım diyorsanız da, dağılımın da içine koymanız gerekir, %18' e koyabilirsiniz.
 
Merhabalar

Peki Şahıs firmamızdan Devreden KDV konusunda ; Devreden KDV Kısmında göstermek yerine Matraha eklememiz gerekir dedi müşavirimiz sizce bu doğru olabilir mi?

Ben düşünüyorum ama bana biraz mantıksız geldi.

A.Ş. mizin beyannamesi hazırlandı ve dediğimiz gibi oranlara göre dağılımlara ekledik.
 
Sonuçta nereye eklerseniz ekleyin, geçerli bir izahı var. Problem yaşamazsınız.
 
Üst