Şahıs Şirketi Kurmak Ve İthalat Yapmak.

Üyelik
14 Nis 2012
Mesajlar
5
kağıt üzerinde şahıs şirketi kurmak ve ithalat yapmak için izlemem gereken yol nedir?
cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Ynt: şahıs şirketi kurmak ve ithalat yapmak.

? kağıt üzerinde mi?
O nasıl oluyor?
 
Ynt: şahıs şirketi kurmak ve ithalat yapmak.

O kağıtları resmileştirmek gerekiyor.
 
Ynt: şahıs şirketi kurmak ve ithalat yapmak.

resmi şahıs şirketi kurmam için izlemem gereken yol nedir peki?
 
Ynt: şahıs şirketi kurmak ve ithalat yapmak.

Meslek mensubuyla görüşmeniz
 
Tahsin Bey Merhaba,
Yeni kurmuş olduğum şahıs şirketi ile İthalat yapmak istiyorum. Romanya dan ahşap palet alımı gerçekleştireceğim. Nasıl bir yol izlemem gerektiği ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum .
(Her hangi bir odaya kayıt, .....)
Saygılar
 
Selamlar sayın Ersin Eroğlu
Öncelikle hayırlı olsun diyelim.Sonrasında ise yine öncelikle müşavirinize danışmanızı,şayet henüz bir meslek mensubuyla anlaşamadıysanız,en kısa zamanda bu anlaşmayı yapmanızı salık veririm.Eminim kendisi size detaylı bilgi verecektir.Şayet yetersiz geldiğine inanırsanız,yine yardımcı olmaya çalışırız.
örneğin İthalat için ticaret odasına kayıt olmanız gerekecektir.
Saygılar
 
merhaba,
kendim bir tekstil firmasında pazarlama departmanında çalışıyorum. kendi branşım haricinde extradan yurt içinde ve yurt dışında müşterilerim var. bu firmalara arkadaşlarımın firmalarını kullanarak yurt içi satış ve ihracat yapıyorum ama bütün giderler arkadaşımın şirketinde gösteriliyor ve kesintiler sonucunda ( nakliye bedeli, gümrükçü giderleri, kdv farkı ve gelir vergisi vb.) kesildikten sonra maddi olarak fazla bir şey kalmıyor. eğer kendi şirketim adına yaparsam çok daha iyi olacak. fakat işten de ayrılmak istemiyorum bu yüzden eşim adına home ofis olacak şekilde bir şahıs şirketi kurulması mantıklı geliyor fakat aylık masrafları nasıl olur, işlemler neye malolur bir fikrim yok. bu işi yapmak için herhangi bir ofis yada depo, mağaza vb birşeye ihtiyacımız yok. evimizi kullanmak istiyoruz.
evimizin kirası aylık 400 tl
1- şahıs şirketi kurulumu için hangi evraklar gereklidir?
2- ilk kurulumda ne kadr masraf oluşur?
3- aylık mutad giderler ne kadar tutar? muhasebeci ücreti, stopaj, damga vergisi, ssk pirimi ( asgari ücretten )( bu arada eşim ev hanımı )
4- bayanların şirket kurup ticaret yapması ve hatta ihracat yapması için devlet teşviği varmı? vergilerde bayan şirketi olması avantajlımı?
5- yıllık yaklaşık 20.000 dolar+kdv ye alınan ürünü 30.000 dolara ihraç etmiş olduğumu varsayarsak ve 250.000 TL ( kdv hriç ) lik bir yurt içi satışıda ilave edersek ve bu hedefim gerçekleşirse gelir vergisi ne kadar tutar?
uzun bir sorulr zinciri oldu. şimdiden çok özür dilerim ve cevabınız için teşekkür ederim.
ilhan
 

Benzer konular

Üst