uyumsoft

Şahıs Şirketi SSK Mağduriyeti Hk.

Merhaba 6 ocak 2015 te sahis sirketi kurdum. Ssk da esimin uzerine kayıtlıydım. Bilgim dışında ssk prim borcu işlemiş. 6000 küsür borç görünüyor bununla ilgili yapilacak bir sey var mıdır odemek zorunda mıyım? Hiç haberim olmadi sadece vergilerimi ödüyordum.

Son düzenleme:
Eşimin üzerine kayıtlıyım derken eşiniz bir yerde sigortalı çalışıyor ve sizde onun üzerinden sağlıktan mı faydalanıyordunuz ? Yoksa eşinizin bir işyeri var ve siz orda sigortalı işçi olarak mı görünüyorsunuz ?

Son düzenleme:
Cevap gelmedi ama şöyle söyleyim. İşyeri açtığınızda, şirket kurduğunuzda bağkura kayıtlı olarak her ay bağkur primi ödemek zorundasınız. Siz bağvuru yapmadığınız için SGK tespit yapmış ve resen bağkurunuzu bağlatarak 6 ocak 2015 ten itibaren bağkur prim borcu çıkartmıştır. Bu borcu ödemek zorundasınız. Ayrıca her ay bağkur primi ödeyeceksiniz.

Sadece başka bir işyerinde sigortalı olarak çalışırsanız bağkurunuz durdurulur ve bağkur ödemezsiniz.

Cevap icin cok tesekkurler
Esim başka bir firmada çalışan ve ben onun üzerinde sagliktan faydalanmak üzere kayitliydim
Sonra esime destek olsun diye sahis firmasi baslatip vergi odeyerek web sitesinden ürün pazarlamaya basladim
Ssk ile ilgili böyle bir durumdan haberim olmadi bugün rastgele girince karsilastim sok oldum
Peki bu borcu kolay odemem icin bana yardimci olurlar mi sskya basvursam
Aksi halde websitemi kapatmak ve vergi kaydimi sildirmek zorundayim

Vergi mükellefi olduğunuz için o tarihten itibaren eşiniz üzerinden sağlıktan yararlanamazsınız. SGK kanunu gereği vd sizin bağkur kaydınız ile ilgili bildiriminizi yapmıştır. O tarihten itibaren bağkur borcunuz birikmiş.
1. Sağlıktan yararlanamamayı göze alarak borcunuzu ödemezsiniz. (SGK pek icra işlemi yapmıyor ama yapmayacak da değil.) Zaman zaman çıkan belli süre prim ödemeyenlerin borçlarının askıya alınarak (günlerin emeklilikten sayılmaması kaydı ile) borcun istenmemesi,
2. Sağlıktan yararlanamamayı göze alarak taksitli ödeme kolaylığı kanunu çıkmasını beklemek,
3. Borunuzu parça parça da olsa kapatmak. (Kalan borç için faiz işlemeye devam eder.)
Üç seçenekten birini yapabilirsiniz.

Bu işlemi hangi meslek mensubu arkadaşımıza yaptırdınız ve sizi bu konuda nasıl uyarmadı,anlamak zor..(isim vermeyin tabi de,bu konu nasıl aranızda görüşülmez,anlam veremiyorum)

Üstad uyarmıştır da , kaynamıştır bence, mükelleflerden vergi ödeme dekontlarını bile istiyoruz, ödemelerini takip etmek için, ona rağmen hala bizde hata arayanlar var

Değerli arkadaşlar
Muhasebeci ile çalışıyorum inanin ne onun tarafindan ne de ssk tarafindan hicbir şekilde bilgilendirilmedim yoksa muhakkak öderdim
Muhasebeciler ssk primi gider olarak göstermek zorunda degil midir nasıl haberi olmaz ve beni bilgilendirmez bilmiyorum her ay en az 2 defa görüşüyorduk.
Şimdi vergi mukellefiyetini iptal ederek borcu yavas yavas odemeyi düşünüyorum bakalım
Bu durumdan öğrendiğim şey vergisini vererek insan sirket olamiyor maalesef devlete ödemeler bitmiyor ki kar edesin. Keşke benim gibi cabalayanlarin elinden tutsalar da üretici olabilsek buyuyerek ihracatla vb. ülkeye de faydali olabilsek :(

Son düzenleme:
Keşke dediğiniz gibi olsa. Muhasebecinizinde her ay ödemeleri söylerken bağkur primini söylememesi bir garip. Hatta bağkur başlatmak için başvurularıda yapması lazımdı veya size söylemesi lazımdı başlatın diye. Muhasebe ücretini almayı bilir ama.