Şahıs Şirketi Varken Sgk'lı Olmak

Üyelik
16 Ocak 2009
Mesajlar
1
Konum
denizli
Merhaba,

Bir yıl öncesine kadar bir kurumda SGK'lı olarak çalışmaktaydım, bir yıl önce ise işimden istifa edip, bir şahıs şirketi kurdum ve zorunlu olarak Bağkur'a geçtim. Sorum şu, bir yandan şahıs şirketimi aktif halde kullanarak, bir yandan yine bir iş yerinde başlasam, SGK'lı olabiliyor muyum? Ve bu durumda yine de şahıs şirketinden dolayı Bağkur primi ödemem gerekiyor mu, yoksa bunlar kalkıyor mu?

Yardımınız için şimdiden teşekkürler.
 
1- Açmış olduğunuz işyerinde çalışanınız var mı? Varsa ssk'lı mı?
2- Açmış olduğunuz işyeri ne üzerine? Bilfiil işin başında bulunmanızı gerektiren (mesela serbest meslek faaliyeti olarak bizler gibi) bir iş mi?
 
4-b (bağkur) kapsamında iken 4-a (ssk) bir işe girildiğinde durum 4-a sigortalılığa döner. Kişi ister ise kuruma başvurarak 4-b devam ettirerek her ikisinden de prim ödeyebilir.
 
Şimdi şöyle bir durum var.
Böyle bir soruyla karşılaşıldığında direkt ssk lı olursunuz bağkurunuz durur gibi kesin bir bilgi vermek doğru olmaz.Evet,yasa bu hakkı veriyor ama o kadar da basit değil bu işler.Konuyu birkaç yönden değerlendirmek lazım.Maazallah,ilerde ssk çalışmasının yanması gibi de bir risk olabilir.
o yüzden ben şahsen direkt "olur" cevabı veremem.Yani genelleme de yapmak istemem ama;ayrıca bir şahıs firması sahibinin "hem bağkurum yürüsün hemde ssk'lı olayım,ikisini birden ödeyeyim" diyebileceğini helede şu ekonomik ortamda hiç mi hiç ihtimal dahi vermiyorum..
 
Üst