Şahsa Kırdırılan Çekin Muhasebe de Gösterimi

Kızıldereli

Katkı Sunan Üye
Slm
Biz bir firmadan 150.000,00 ytl lik iş karşılığı faturalanmış işe karşılık çek aldık ve bu çeki faktoring firmaları kabul etmediler bu firma çekini bizde nakite sıkıştığımız için bir şahsa kırdırdık ve 137.000,00 ytl karşılığında aldık şimdi ben bu çekin çıkışını nasıl yapacağım oradan gelen parayı nasıl göstereceğim çünkü şahıs bir vergi mükellefi değil ve hiçbir belge düzenleyemiyor
Teşekkürler Hoşçakalın

Ynt: Şahsa kırdırılan çekin muhasebe de gösterimi

Bu işlem usulsuzdur. İlerde başınız çok ağrır. Aradaki farkı nasıl göstereceksiniz, Ticari ilişkiniz olmayan birinden aldığınız nakti nasıl izah edeceksiniz.? Hesapları nasıl kapatacaksınız?

Çok büyük sorunlar bunlar.

Sayın nguroy cevabınız için çok teşekkürler zaten benim sıkıntım bu firma sahibi çok sıkıştığından bu yöntemi uyguluyor benim ikazlarıma rağmen peki sorduğunuz soruları bende soruyorum en olur yöntemiyle nasıl bişeyler yapabilirim görüşleriniz nelerdir
İyi çalışmalar

Şahıs firması ise işletme sahibinden girin.

Firma Ltd fakat para girişini bende öyle düşündüm çekin çıkışınıda ortak a mı yapalım yani çeki ortak kırmış gibi çünkü ortada bir çek var tahsili bekleyen
Kolay gelsin

Evet başka türlü olmaz. Çeki ortak c/h çıkın parayı da ordan girin. Farkı nasıl kapatırsınız bilmem. tahsilat makbuzu düzenleyin
Tevsik sınırını geçtiği için birkaç parçaya bölün.