Sahte Belge Nedeni İle Düzeltme Kayıtları.

Üyelik
24 Ocak 2006
Mesajlar
20
Konum
KONYA
Arkadaşlar, bir mükellefime ait 2012/9. ayında BA formunda bildirdiğim ve muhasebe kayıtlarımda 252 binalar hesabına yazdığım bir inşaat firmasına ait 25500 tl değerindeki faturanın sahte belge olduğu vergi dairesince tespit edildi. Vergi dairesi bu sahte faturanın kayıtlarımdan çıkartılarak gerekli tüm beyannamelerde düzeltmelerin yapılmasını istemektedir.
Bu faturayı binalar hesabına aldığımdan ve amortisman düşmediğim için gelir vergisi yönünden herhangi bir fark çıkmamaktadır. Fakat KDV yönünden bu faturanın düşülmesi düşülmesi gerekiyor. 9. ayda devreden KDV miktarı bu fatura KDV miktarından daha yüksek olması nedeni ile ödenecek KDV çıkmamaktadır. Ta ki 2012/11. ayına kadar bu ayda bu faturanın KDV sinin düşülmesi nedeni ile yaklaşık 4 000,00.-TL ödeme çıkmaktadır.

Benim problemim şudur. Bildiğiniz üzere 2012 yılına ait yevmiye defterleri 30 haziran 2012 tarihinde kapanış tastiki yapılmış durumdadır. Yani yevmiye defterini yazılmış bulunmaktadır. Şimdi burada düzeltme kayıtları yapılması gerekiyor. Bu kayıtları 31/12/2012 tarihinde yapıp kapanış tastikinden sonrasınamı yazdıracağım.

Bu arada 9. ayda işlenen bu faturanın düzeltme kayıtları nedeni ile o yevmiye kaydı düzelecek ve 9. 10. 11. 12. ayların KDV kapanış maddeleri düzelecek. Ayrıca 2012 kapanış kaydındaki binalar hesapları düzelecek.

Bu düzeltmelerin ne şekilde yapılması gerektiği hakkında ve izlenmesi gereken prosüdürler nelerdir. Bu konu hakkında bilgi veren olursa şimdiden teşekkür ederim.
 
aynı sorun bizde de var :( Her vergi dairesinde listeler Varmış Ba Yönünden Düzeltilmesi gereken (listelerdeki) Ba-Bs leri yarına kadar cezasız olarak düzeltebiliyorsunuz. Yarın Son gün listeleri kontrol edin derim.
 
Son düzenleme:
Vergi Dairesinde listeler var Listedeki mükelleflerin Gerek Vergi Nosundan -Gerekse Ünvandan vb... Kaynaklanan Hataları Yıl ve Ay olarak görebiliyorsunuz. Gönüllü uyum programı adı altında 2012/Ocak ile 2013/ Temmuz dönemi arasını kapsıyor. Bu Listedeki dönemlere ait Ba lara ( Bs ler yok ) Düzeltme Verip Vergi Dairesine İlgili memura bilgi veriyorsunuz düzeltmemi yaptım diye. Onlarda ceza kesmiyor.
 
Son düzenleme:
Merhaba ;

Bugün SMMO ları aracılığı ile dağıtılan yazının sondan ikinci paragrafını iyi irdelemek gerekir diye düşünüyorum.

Soruda vergi nosu,ünvan ..vs. bahsedilmiyor.Sahte faturalardan dolayı düzeltmeler söz konusu.

3293-haberdosya.jpg
 
Son düzenleme:
Sayın makineci ben Tecelli arkadaşımızın sorusunu gayet iyi anladım ki zaten
aynı sorun bizde de var
dedim.
Ve artı olarak Gönüllü Uyum bilgisini paylaşmak istedim sadece .
 
Merhaba ;

2 nolu mesajınızda " Her vergi dairesinde listeler Varmış Ba Yönünden Düzeltilmesi gereken (listelerdeki) Ba-Bs leri yarına kadar cezasız olarak düzeltebiliyorsunuz." dediğiniz için yazmıştım.

Anlaştıysak sorun yok :)
 
Üst