fonradar

Sahte Fatura !

sayın demiral
aslında çok büyütülecek bir şey değil artık herkes karşılaşıyor. smyb düzenleyen firma tespit edilmiş. firmam da bundan mal almış. bu beni kaçakçı yapmaz. sonuçta kimin sahteci olduğu alnında yazmıyor. bilmeden almışım ki. gerçek alış ise daha önce yazdığım gibi bu durumda sadece o firmadan aldığım için mağdurum. vergi denetmenleri yazdığım çözüm yolunu öneriyor. daha önce benze uygulamalar yaşadım. tek zorlayan şey vergi taramadan firmamım smyb listedenden çıkmasını beklemek oldu ki o da v.d. başkanlığı kurumlar kdv tarama birimiyle konuşarak hızlandırılabilir. Sayın beautymoom bir ymm ile görüşürüseniz daha çabuk çözersiniz.

hepinize ılgınızden dolayı tek tek tesekkur ederım.kısaca anladıgım olay.kdv ödemesı hangı ay cıkıyosa ozamana kadar bı duzeltme.kurumlar vergısını pısmanlıkla verme.ba formunu duzeltme ve buna ıstınaden 1200 tl ceza ödeme.bunlara ılave bı durum varmı acaba

Kullanandan mal alan konumunda olduklarýndan uzlaþmadan faydalanýlabiliyor. + yazmayý unutmuþum BA formunu da kesinlikle düzeltmeniz gerekiyor.

Sayın zeze,

SMİYB kullananlar uzlasmaya giremiyor kanun maddesini yazdım vaktim olur ise önümüzdeki günlerde söz vermeyeyim daha detaylı yazarım.

İyi Günler.

Bu faturaları alan firma 6111 sayılı vergi affından yararlanmış mı ? eğer yararlanmışsa işiniz kolay.Hayır yararlanmamışsa arkadaşların dediği gibi bu faturalar çıkaracaksınız kdv ve matrah farkı çıkacak bunların cezalarını ödeyeceksiniz.Ayrıca ulaşmaya gireceksiniz ödeyeceğiniz tutar biraz daha azalmış olacak.

Direk düzenleyiciden aldığınız için,direk çıkarın derim. Mahkeme uzun iş.Ama kullanıcıdan aldıysanız ödemelerinizde resmi kanallardan yapılmışsa zaten işiniz biraz daha kolay.

Vergi denetmeniyle müşavirinizin görüşmesi ve mantıklı açıklamaları uzlaşmada büyük etkendir.

Bu arada son bir şansınızda şu an bu mükellefin yurtdışında para,altın vs. var ise ekim sonuna kadar Türkiye'ye getirdiğinde yine af var.

Bundan dolayı Vergi usul kanunu,kdv,kurumları iyi okumanız gerekmektedir.İlk işiniz için gerçekten ağır bir ödev olmuş.

Benim önereceklerim bunlardan ibaret.Tabiki daha fazla püf noktalar var ancak bunları yaşayarak ,uygulamada öğrenebilirsiniz.

İyi Çalışmalar.

Sn.Demiral ben yaşadığım somut olaydan yola çıkarak açıklamalarda bulundum. Geçen yıl vergi dairesi bizi çağırdı. 2008 yılında mal aldığımız bir firma hakkında smiyb DÜZENLEME raporu olduğu bildirildi. Tutanak tutuldu. Biz işlemin gerçek bir mal alımına dayandığını, ödemeninde firma çeki ile yapıldığını beyan ettik. Beyanda belgenin sahte olduğunu sizin (vergi dairesinin) davetiniz sonrası öğrendiğimizi belirttik. Sonrasında ilgili dönem kdv beyanını düzelttik. Uzlaşma istedik ve uzlaştık. Uzlaşma sonucu çıkan vergi aslı ve cezasını ödedik. Olay bu şekilde kapandı.