Selamlar,
Söyleyeceğim şeylerin pek hoşunuza gitmeyeceğine eminim.Kişisel görüşümü,beğensenizde beğenmesenizde söylemek zorundayım.Çünkü aynı ortamı paylaşıyoruz.
Arkadaşlar haklısınız ama,üslubunuz yanlış.
Tamam,hepimiz bu mesleği para kazanmak için yapıyoruz.Elbetteki bugünlere gelebilmek için, ne kitaplar yedik yuttuk,ne mürekkepler yaladık.Fakat bu üslup,burada kullanılacak bir üslup değildir.Buraya üye olan kişi,tabiki soru sormak,bilgi almak,öğrenmek için girecek.O zaman foruma giriş ekranına büyük puntolarla "SADECE MESLEK MENSUPLARINA ÖZELDİR" diye yazarsınız,millette ona göre kaydolur veya kaydolmaz.Burası herkese açıktır..Ve böyle davranmakla,farkında değilsiniz belki ama bu forumu kötülemiş oluyorsunuz,kötü reklam yapıyorsunuz.Bu kişi,bir başka foruma giderde,"yahu alomaliye foruma bir soru sordum,nerdeyse benden para istediler" demesini mi istiyorsunuz.Alomaliye'nin danışma hattına bile sorulan sorularda,gidin bir meslek mensubuna danışın denmiyor.Herkese ayırım gözetmeksizin bilgi verilmeye çalışılıyor.Bu kişi zaten bu işe kalkışacaksa,eli mahkum,elbetteki meslek mensubuyla anlaşma yapacak.Siz hiç burada aldığı bilgilerle kendi firmasını açıpta,kendi muhasebesini kendi tutan birini gördünüz mü? Mecburen zaten bir meslek mensubuna gidilecek.
Bu foruma üyeyseniz,forumu güzelleştimek için elinizden geleni yapmalısınız,bu hepimizin görevidir.
Sayın medcezir, cevabınız yazdığınız şekilde olmak yerine, " arkadaşım bir tane meslek mensubuna başvur,size enine boyuna herşeyi anlatsın,daha iyi bilgi alırsınız" demek çok mu zor.Siz,böyle yazmakla,bırakın kişiyi soru sorduğuna pişman etmeyi,nerdeyse foruma girdiği için bile pişman ediyorsunuz ve azarlıyorsunuz..
Herkese açık bir forumda yazışıyoruz,lütfen bunu unutmayalım.
Ayrıca,ofisinize bilgi almak için,soru sormak için,uğrayan (eğer ofisiniz varsa tabi) her kişiden danışmanlık ücreti alıyor musunuz? Çok merak ediyorum.
Evet,kimse bilgisini bedava satmak istemez,bu doğrudur,fakat;
1- Üslubunuzu şahsen beğenmedim,
2- Burası herkese açık bir forumdur.Buraya üye olan kişi,bu bilinçle buraya geliyor.Onlara da lütfen saygı gösterelim ve lütfen nezaketi elden bırakmayalım.
Diyeceğim odur..
Saygılar