Sanatçıların Marketten Yaptığı Harcamalar

Üyelik
27 Mar 2014
Mesajlar
23
Konum
İSTANBUL
Merhaba,
Sanatçıların Market yaptığı gıda ve diğer harcamaları gider olarak kaydedip KDV sini indirim konusu yapabilir miyiz?

Şimdiden Teşekkürler.
 
Bu konuya şu çerçevede bakmak gerek. Sanatçı dediğimiz kesim Serbest meslek mensubu. Mesleği ile ilgili her türlü eğitim giyim kitap giderleri kabul edilebilir. Gıda konusuna gelince. Ne bileyim bu sanatçı sahne sanatları ile ilgiliyse evine aldığı makarna un vs. gibi ürünleri kullanamaz. Çünkü belirli bir işyeri yoktur. Sahne kenarında yemek mi yapacak. Bunun dışında hazır yemek alımı veya marketten alınan meşrubat, abur cubur vs. var ise bu alımların serbest meslek makbuzu tarihi ile uyuşmasına bakarım. Hizmetin verildiği anda gıda ihtiyacını karşılamış ve bunu gider olarak kabul edebilirim. Bunun dışında akaryakıt giderlerini kabul edebilirim. Belirli bir işe yada iş görüşmesine gitmiş olabilir. Yani gider ticari hayatın akışına göre kullanılabilecek bir gider olmalıdır. Yukarıda sahne kenarında yemek yapma örneğinde ki gibi bir şey kabul edilemez elbette.
 
Sahne sanatçısı , marketten kozmetik ürünü alıyorsa indirebilirsin. Makarna alıyorsa indiremezsin
 
Sanatçı da nasıl bir iş yapıyor yanında çalışanı var mı vs vs birçok detay bilgi olmadıkça net bir cevap verilemez. Makarna için olmaz demişsiniz, son zamanlarda piyasaya sürülen 3-5 dk sıcak su katıp hazırlanabilenleri de var. :ıslık:
 
Sanatçı da nasıl bir iş yapıyor yanında çalışanı var mı vs vs birçok detay bilgi olmadıkça net bir cevap verilemez. Makarna için olmaz demişsiniz, son zamanlarda piyasaya sürülen 3-5 dk sıcak su katıp hazırlanabilenleri de var. :ıslık:

Olur elbette, nasıl olmasın. Tabii bunu faturalandırmak şartıyla. Yani yazarkasa fişi olmaz :)
 
İşin idamesi için gerekli olmasına bakılır.

Denetim yapılır, denetmen kabul etmez ise, gerçekliğine inanır iseniz dava yoluna gidersiniz.

Sanatçının o malzemeleri sanatının icrası için hizmet bedeli maliyeti olması gibi durumlarda kabul edilmek zorundadır.

Örneğin sahne sanatçısıdır. Yemek tarifi veriyordur. Hizmet vereceği yer ile malzemeler size ait der ve maliyet olarak kabul edilmek zorundadır.

Geçmişte duyduk sanatçı erkek, bayan peruğu var giderlerin içinde .

denetmen kabul etmiyor ama çağır bir sor bu ne diye. Kadın kılığına girip hizmet vermiş dolayısıyla maliyet.

İşin özü işin idamesi kazancın elde edilmesi nedeniyle katlanılması şart.
 
Üst